Derapaje electorale în comunele Popeşti şi Amărăşti!

Unii candidaţi au senzaţia că pot face orice pentru a câştiga alegerile. Vom investiga pe teren săptămâna viitoare, la cererea mai multor cititori din comunele Popeşti şi Amărăşti, nişte derapaje grave electorale.

O vom face, chiar dacă, alături de toată presa vâlceană, suntem zi şi noapte angrenaţi în activitatea de a prezenta obiectiv şi profesionist toţi candidaţii din judeţul nostru, iar timpul pentru astfel de anchete jurnalistice este foarte limitat.
La Popeşti un candidat cuprins de aburii alcoolului probabil şi al urii desfăşoară o campanie de denigrare a primarului în funcţie.

Nu ne-ar deraja dacă ar spune doar chestiuni legate de activitatea reală a administraţiei, dar prin sute de fluturaşi, (neasumaţi de vreun partid), răspândiţi pe ascuns, încearcă să convingă populaţia că actualul primar vrea să dea autorizaţie cunoscutei firme vâlcene din industria alimentară “La Provincia” să facă o fermă de pui în satul Firijba.
Este o minciună crasă şi o dezinformare ordinară care poate ţine la o parte a populaţiei rurale ce nu ştie că nicio Agenţie De Mediu, niciun DSV nu ar aproba aşa ceva într-un sat istoric protejat UNESCO.

Fără să mai vorbim că nimeni din conducerea acestei companii extrem de serioase nu ar putea solicita aşa o ilegalitate, nimeni nu a vorbit de o extindere a activităţii companiei în comuna Popeşti. Deci, pe lângă prejudicii de imagine adus primarului, denigratorul pătează şi imaginea unui cunoscut brand vâlcean care nu are absolut niciun amestec în campaniile electorale şi care oferă nu doar locuri de muncă vâlcenilor, dar şi produse de înaltă calitate.

În comuna Amărăşti mai mulţi cetăţeni ne-au semnalat un alt derapaj de-a dreptul penal. Unul din candidaţii la funcţia de primar ar fi intrat în posesia unei sume importante de bani vânzând un teren primit moştenire undeva pe lângă Drăgăşani. Şi având omul bani, s-a gândit să cumpere voturi la bucată, oferind câte două sute de lei unor oameni care promit sau jură pe Biblie că–l vor vota în 9 iunie.

Nu ştim câţi au acceptat banii, câţi dintre cei care au luat bani chiar vor vota cum au promis şi câtor oameni le-a făcut propunerea acest candidat, dar vom afla amănunte cu siguranţă, pentru că adevărul iese mereu la iveală.
Şi când vom afla, vom face noi sesizare organelor abilitate pentru că a oferi bani, dar şi a primi bani pentru a vota un partid sau un candidat reprezintă infracţiuni electorale grave care ţin de penal, nu de contravenţional.
Există destule mijoace legale de a încerca să-ţi promovezi imaginea şi a câştiga alegerile corect. Nu prin minciuni ordinare şi nu prin mită electorală poţi ajunge un primar respectat de o comunitate. Se pare însă că nu toţi candidaţii înţeleg aceste evidenţe.
Presa vâlceană, indiferent de politica editorială a fiecărei publicaţii, nu tolerează şi nu acoperă niciodată astfel de derapaje electorale ilegale!

Traian GUMINSKI