Deputatul Vasile Cocoş, preocupat de problemele din Horezu

Considerat unul din cei mai buni specialişti în economie din judeţ, fostul viceprimar al municipiului Râmnicu Vâlcea este unul dintre cei mai activi parlamentari în privinţa problemelor sociale. Este asaltat la audienţe şi le acordă deseori şi în teritoriu.

Legat sentimental de zona Horezu, deputatul Vasile Cocoş şi-a deschis anul trecut un Cabinet Parlamentar în acest oraş (situat pe strada Unirii , nr. 101, etaj 1.), unde acordă audienţe în fiecare sâmbătă de la ora 10.00 la ora 12.00.
“Încerc să ajut comunitatea de aici să obţină fonduri pentru restaurarea unui lăcaş de cult foarte important nu numai pentru ei, dar şi pentru întregului judeţ şi pentru turişti care vin din ce în ce mai mulţi în zonă. Este vorba de biserica “Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” şi “Sfântul Ioan Botezătorul” situată în centrul oraşului. Mai mulţi cetăţeni mi-au solicitat sprijin pentru repararea acoperişului. Voi merge la Minister să prezint proiectul de restaurare şi să cer finanţare”, ne-a săus deputatul Cocoş.
Biserica este construită în anul 1800. Ctitori: vătaful de plai Ion Urşanu, Constantin Covrea şi jupâneasa Stana. Pictura a fost realizată de zugravii Dinu şi Manole din Craiova, calfe fiind Stanciu din Craiova, Dumitraşco şi Dumitru, iar ucenici, Ion, Preda din Cioroi şi Ioanică din Craiova.
Sîmbătă, 13 ianuarie, la Horezu, deputaţii Vasile Cocoş şi Eugen Neaţă au acordat împreună audienţe, s-au întâlnit cu localnicii, membri ai administraţiei şi oameni de cultură, dorind să identifice problemele pe care le pot rezolva. Cei doi deputaţi PSD au mai colaborat anul trecut la mai multe iniţiative legislative şi se pot baza pe susţinerea tuturor parlamentarilor social democraţi din Vâlcea în cazul unor iniţiative care să sprijine direct administraţii sau comunităţi. (T.G.)