Deputatul Ştefan Ovidiu Popa – activitate susţinută în teritoriu

Este unul dintre parlamentarii tineri ai României, dar cu mare experienţă deja. Una dintre metodele sale de a acţiona în legislativ pentru amendarea unor legi sau crearea altora este prezenţă permanentă în teritoriu.
Deputatul social democrat colindă la final de săptămână localităţile vâlcene, ceea ce se vede şi din postările sale pe reţelele de socializare, intră în dialog cu primari, viceprimari, consilieri locali, profesori, medici şi fermieri din mediul rural.
“Oamenii povestesc problemele care le au, se plâng de diverse situaţii în care sunt puşi ei sau familiile lor, de problemele comunităţilor, în acest mod eu mă informez corect şi caut să găsesc soluţii. Uneori ele nu sunt complicate trebuie doar să-i îndrum pe cei ce au dificultăţi spre instituţiile care le pot rezolva problemele. Alteori de la aceşti oameni îmi vin idei pentru a proiecta un demers legislativ. Sunt şi cazuri în care interpelările sau întrebările adresate unor miniştri în Parlament vin ca urmare a contactului permanent cu cetăţenii din comunele şi oraşele judeţului. Cred că pentru oameni este important să poată avea contact cu parlamentarii la ei acasă, în localităţile în care trăiesc şi mai puţin la un birou parlamentar unde să vină la audienţe.
Cele mai eficiente audienţe sunt cele la “firul ierbii” cum s-ar spune”, declară Ştefan Ovidiu Popa, un adeputat care a tratat permanent aleşii locali din Vâlcea în mod echidistant, fără a ţine cont de culoarea politică a acestora. (T.G.)