Deputatul PSD Vasile Cocoș: “Actualul Guvern nu are specialiști în economie sau nu ascultă de ei”

Parlamentarul vâlcean a fost viceprimar în municipiul Râmnicu Vâlcea și este apreciat ca unul dintre economiștii buni ai județului, expert contabil, auditor. Situația financiară în care se află sute de UAT-uri din țară este gravă. Primăriile așteptau bani la rectificarea anunțată de Ludovic Orban și majoritatea nu au primit nici un leu iar de la bugetul Educației și Transporturilor s-au tăiat sume importante. Deputatul vâlcean crede că Guvernul Dăncilă a reușit să păstreze un deficit sub 3 %, iar actualul Guvern l-a dus la 4% prin măsuri aberante și nenecesare cum ar fi plata în avans a unor sisteme militare.
În același timp declarațiile alarmiste și nefondate ale ministrului finanțelor au determinat o modificare rapidă a cursului leu/euro și o creștere a dobânzilor la care trebuie să se împrumute statul.
Vasile Cocoș crede că PSD este obligat în aceste condiții să introducă o moțiune de cenzură la începutul anului viitor și să stopeze acest stil haotic și iresponsabil de guvernare al premierului Ludovic Orban și a miniștrilor actuali.

Traian Guminski