Deputatul PSD Vasile Cocoş a susţinut introducerea mierii în şcoli şi grădiniţe ca supliment nutritiv

Deputatul PSD Vasile Cocoş a susţinut propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din clasele I – IV din învăţământul de stat şi confesional.

Potrivit parlamentarului, suplimentul va fi dat copiilor în borcănele în care încap 350 de grame de miere de albine, care se vor distribui o dată pe lună.
”Sunt foarte mulţi copii care nu ştiu gustul mierii de albine şi nu cred că este o cantitate mare, nu poate să le facă rău, nu le ajunge decât maximum o linguriţă de miere pe zi. Banii vor fi asigurați de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii. Sumele necheltuie urmează să se reporteze pentru anul următor”, susţine deputatul Vasile Cocoş.
Programul Mierea în Şcoli este propus pentru ani 2017-2023, fiind stabilit pentru implementare în anul şcolar 2017-2018. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Agriculturii, programul a suferit reglementări şi se speră a fi implementat cât mai curând.
Scopul acestuia a fost de a ajuta – de cealaltă parte – producătorii autohtoni să-şi vândă produsele pe piaţa din România şi să încurajeze consumul de miere.