Deputatul PSD Ștefan Ovidiu Popa: Cum își reduce statul cheltuielile prin desființarea a 200.000 de posturi vacante, pentru care oricum nu se plăteau salarii

Deputatul social-democrat Ștefan Ovidiu Popa răspunde celor care i-au adresat întrebarea: “Cum își reduce statul cheltuielile prin desființarea a 200.000 de posturi vacante, pentru care oricum nu se plăteau salarii”?
“E foarte simplu! Chiar dacă posturile nu sunt ocupate și salariile nu sunt plătite, sumele aferente acelor salarii sunt alocate în bugetul instituției. Dacă se desființează posturile, scade bugetul de cheltuieli de personal al instituției, iar prin asta se diminuează și valoarea maximă a bonusurilor și sporurilor ce pot fi acordate de acea instituție. Deci statul va cheltui mai puțin pe bonusuri. Apoi, odată cu posturile vacante, dispar și o serie de funcții de conducere, pentru că nu vor mai avea în organigramă numărul minim de subordonați. Deci statul va cheltui mai puțin și pe salarii. În plus, aceasta este doar una din cele 50 de măsuri care vor fi luate de premierul Marcel Ciolacu pentru reducerea cheltuielilor din sistemul bugetar. Este pentru prima oară când un guvern își asumă o reformă atât de amplă pentru eficientizarea aparatului de stat”, precizează deputatul vâlcean Ștefan Ovidiu Popa.