Deputatul PNL Cristian Buican: „Participaţi la dezbaterea publică privind autostrada!”

autostrada-pitesti-curtea-de-arges-sibiu1

Sâmbătă, 7 noiembrie 2015, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), într-un exces nemaiîntâlnit de transparenţă, a publicat pe site-ul www.cnadnr.ro documentele puse la dispoziţie de proiectant pentru variantele de traseu pentru tronsonul de autostradă Sibiu-Piteşti, împreună cu rapoartele de progres realizate până în prezent. Mai mult decât atât, tot cei interesaţi pot dezbate şi pot transmite propunerile şi ideile lor faţă de documentele puse la dispoziţie de CNADNR pe un forum de discuţii, la adresa forum.cnadnr.ro, până în data de 11 decembrie 2015.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, face pe această cale un apel public la toţi cei interesaţi să participe activ la această dezbatere, transmiţând propunerile lor pe forumul pus la dispoziţie de CNADNR. Ţinând cont că este pentru prima dată în istoria recentă a României în care autoritatea publică responsabilă de construcţia de autostrăzi din ţară pare să dorească realizarea unei dezbateri publice reale, este important ca specialiştii din toate domeniile conexe construcţiei de autostrăzi şi toţi cei care doresc o dezvoltare durabilă a judeţului Vâlcea să se implice activ în această dezbatere publică.
Parlamentarul liberal Cristian Buican consideră că autorităţile judeţene şi municipale ar trebui să organizeze cel puţin o dezbatere publică pe marginea acestui subiect şi ulterior să transmită opiniile şi propunerile lor legate de acest tronson de autostradă către CNADNR, pentru a fi puse la dispoziţia consultanţilor şi proiectanţilor pentru a fi luate în calcul în stabilirea studiului de fezabilitate. Ţinând cont că tronsonul de autostradă Sibiu-Piteşti reprezintă principala şansă de dezvoltare durabilă a judeţului Vâlcea, precum şi de faptul că proiectantul a venit cu nu mai puţin de cinci variante posibile de traseu al acestui tronson de autostradă, este obligatoriu ca autorităţile judeţene şi municipale să prezinte un punct de vedere comun, bine argumentat, pentru a promova cât mai bine interesele legitime ale judeţului Vâlcea.
„Pentru prima dată în istoria recentă a României, CNADNR se arată interesat de o dezbatere publică reală. Tocmai de aceea, este foarte important cum vor reacţiona instituţiile publice judeţene şi locale, dar şi cetăţenii şi societatea civilă. În viitoarea şedinţă a conducerii PNL Vâlcea voi cere comisiilor de specialitate a PNL să vină cu un punct de vedere pe acest subiect şi voi solicita reprezentanţilor PNL din conducerea Consiliului Judeţean să organizeze o dezbatere publică, cu toate instituţiile şi administraţiile publice locale interesate. Este crucial ca instituţiile din Vâlcea să aibă un punct de vedere comun asupra acestui subiect, deoarece acest tronson de autostradă reprezintă şansa dezvoltării durabile a întregului judeţ. Interesul nostru este ca judeţul Vâlcea să fie cât mai bine conectat la această autostradă, acest lucru fiind crucial în decizia investitorilor de a veni sau nu în judeţ” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.