Deputatul Eugen Neață vine din nou în sprijinul investitorilor din zonele montane

La alegerile de anul trecut PSD a obținut, în Vâlcea, exact 50% din totalul mandatelor de parlamentar și a câștigat alegerile în acest județ, așa cum le-a câștigat și la nivel național.
Rezultatele din aceste alegeri au confirmat activitatea parlamentarilor social democrați, toți 4 (un senator și trei deputați), fiind realeși.
Eugen Neață este unul din parlamentarii români cu cele mai multe inițiative legislative benefice unor comunități locale.
Dintre legile actuale aflate în vigoare și promovate de Eugen Neață există una care a modificat condițiile pentru investițiile in zonele în care se poate practica schiul în țara noastră. Legea chiar se numește “Schi în România”.
În prezent țara noastră are 164 de pârtii de schi omologate care cumulează o lungime de 146 de kilometri.
Din păcate însă majoritatea nu oferă condiții optime de masă și cazare turiștilor care preferă să plece la schi în alte țări.
Principalele piedici identificate în dezvoltarea investițiilor, atât de autoritățile administrativ teritoriale, cât și de investitorii privați care doresc să investească în dezvoltarea unor unități de cazare, agrement și alimentație publică în zona turistică adiacentă domeniilor schiabile, o constituie prevederile excesiv de limitative și restrictive ale Legii 46 din 2008 Codul Silvic.
Eugen Neață a depus în Parlament și a susținut deja în fața unor comisii din Senat modificarea prin câteva amendamente ale Codului Silvic astfel încât cei care doresc să poată face investiții mai ușor.
Pentru a înțelege mai ușor vă prezentăm doar una din piedicile actuale. Dacă aveți să spunem o suprafață de teren l\ngă un domeniu schiabil ,de pădure, sau cumpărați acel teren veți putea construi o investiție pe cel mult 200 de metri pătrați dacă dețineți mai puțin de 5 mii de mp sau pe cel mult 250 de mp dacă dețineți o suprafață mai mare de 5 mii de mp.
Păi cum să construiești un restaurant sau o pensiune , cu parcare, anexe, gard etc. pe 200 de metri pătrați?
Noul text legislativ, redactat de Eugen Neață și susținut și de alți parlamentari, este impecabil și ar deschide drum unor investiții importante în zonele montane.
Din păcate, există parlamentari care nu înțeleg importanța, sau dacă o înțeleg, votează efectiv politic și nu în interesul românilor.
În comisia de Mediu din Senat a fost dezbătut recent acest proiect legislativ. Deputatul Neață a susținut fiecare amendament în fața comisiei senatoriale. Președintele comisiei, senatorul AUREL Oprinoiu de la USR nu înțelelese nici după o jumătate de oră cum se numește și ce număr are inițiativa și cum se numește Legea ce urmează să fie amendată. Useristul s-a opus pentru că în logica politicianului, tot ce este propus de un parlamentar PSD trebuie respins. Din comisie face parte și senatorul Ion Iordache, senator PNL de Gorj. Acesta a recunoscut că legea de amendare este necesară și că este foarte bună, dar nu a putut să o susțină la vot din cauze politice, așa că s-a abținut să voteze.
Sperăm ca demersul deputatului Eugen Neață să fie susținut însă, la votul din plen de toți, parlamentarii corecți și cinstiți și că aceștia vor fi mai mulți decât lașii, imbecilii sau manipulații politic.

Traian Guminski