Deputatul Eugen Neață s-a implicat din nou în organizarea unui eveniment sportiv major din Vâlcea

La finalul lunii octombrie în Râmnicu Vâlcea a avut loc un eveniment sportiv, mai puțin mediatizat, dar important pentru sportul vâlcean, pentru sportul din România.
Este vorba de Campionatul Balcanic de box pentru juniori și tineret al EUBC, organizat de Federația română de box, în parteneriat cu Primăria Râmnicu Vâlcea.
Cunoscut susținător al Federației de Box, dar și al altor Federații sportive, parlamentarul social democrat s-a alăturat primarului Mircia Gutău în calitate de co-președinte al organizatorului local și s-a implicat serios în acest eveniment pe acre l-a descris extrem de detaliat.
“În urmă cu două săptămâni, am avut o întâlnire cu președintele Confederației Europene de Box (EUBC), Ioannis Filippatos, prilej cu care am discutat despre importanța acestui spectacol sportiv, atât pentru tinerii care participă la competiție, cât și pentru publicul vâlcean, pe care l-am văzut plin de entuziasm, în sala de sport Anton Pann din Râmnicu Vâlcea. Palmaresul zilei de ieri ( miercuri, 25 octombrie) pentru sportivii români este unul foarte bun. Junioarele antrenante de Adrian și Mihaela Lăcătuș, Constantin Gălbenușe și Luminița Turcin au luptat pentru medaliile de aur. Trei românce, Rebecca Muller (50 kg), Mirela Cojocaru (57 kg) și Amalia Țugui (66 kg)au urcat pe cea mai înaltă treapta a podiumului. Rebecca Muller a avut un meci foarte dificil în fața grecoaicei Maria Georgopoulou. Prima repriză a fost cheia partidei, Rebecca reușind să se impună clar. Din repriza a doua lucrurile s-au complicat, însă prestația Rebeccai din primele 4 minute i-a asigurat victoria la puncte cu 4 la 1. Mult mai clar a câștigat Mirela Cojocaru (57 kg) în fața Suelei Canolli (Kosovo). Mirela, medaliată cu bronz la Campionatele europene de juniori din acest an, nu i-a dat nicio șansă sportivei din Kosovo, care a fost depășită clar cu 5 la 0. Dinamovista a fost susținută din colțul ringului de antrenorul lotului de seniori, Gheorghe Napoleon. Amalia Țugui (66 kg) nu a avut nevoie decât de o repriză pentru a tranșa disputa cu Orinda Xhakli (Kosovo). Arbitra macedoneană Radmila Simevska a oprit partida în prima repriză, declarând-o învingătoare prin RSC pe Amalia Țugui.
Am avut prilejul să înmânez medaliile sportivelor de pe podium, la categoria 50 de kilograme. Voi fi prezent la competiție până la finalul ei, alături de publicul vâlcean, pe care îl consider campion național la sporturile de sală, pentru a susține în continuare sportivii români care concurează în această competiție internațională pentru juniori și tineret, sub sigla Confederației Europene de Box (EUBC)”, a precizat Eugen Neață. (T.G.)