Deputatul Eugen Neaţă – Lege pentru recunoaşterea performanţei sportive internaţionale

“În curând se va împlini un an de zile de când am inițiat o lege de recunoaștere a performanței sportive internaționale la nivelul sportivilor și al antrenorilor lor.
În perioada scursă de atunci, inițiativa mea a parcurs drumul avizării favorabile în comisii, multe, și se pregătește pentru ultimul aviz înainte de a ajunge la votul final.
Am însoțit legea pe acest traseu, am susținut-o în comisii și în discuții private cu colegii parlamentari și am mers personal la foruri sportive naționale pentru a discuta importanța acestei inițiative. Federația Română de Handbal și Comitetul Olimpic Român, prin președinții lor, și-au exprimat interesul și susținerea fără nicio reținere. Toată lumea vede în recompensa acordată sportivilor medaliați cu aur, argint și bronz la competițiile europene și internaționale și antrenorilor lor, sub forma unei pensii viagere, ca pe un instrument stimulativ în lumea sportului românesc.
Iată-ne în fața performanțelor sportive fără precedent, obținute de campionul David Popovici la mondialele de natație! Momentul este unul unic, după zeci și zeci de ani, și confirmă pe deplin inițiativa mea legislativă, aflată atât de aproape de votul final.
La începutul acestei săptămâni am adresat o întrebare parlamentară domnului prim-ministru Nicolae Ciucă invitându-l să se asocieze printr-un document public inițiativei mele (vezi imaginile atașate).
Am mai relatat aici cât de importantă este activitatea de susținere a unei inițiative legislative pe parcursul pe care ea îl parcurge în Parlamentul României, de pe masa inițiatorului și până în Monitorul Oficial. De data aceasta, performanțele ieșite din comun ale unui mare sportiv cum este David Popovici, nu fac decât să întărească rolul pe care noi toți îl putem avea în susținerea marilor campioni și a celor care îi pregătesc din punct de vedere sportiv.
Sunt mândru de performanțele lui David Popovici, pentru care merită toată recunoștința noastră, și mă bucur că ele susțin ca nimic altceva argumentele pe care am construit inițiativa mea legislativă, cea care poate face dreptate tuturor sportivilor medaliați la competiții internaționale și antrenorilor lor”, a anunţat parlamentarul vâlcean Eugen Neață.