Deputatul Eugen Neață caută soluții pentru problemele prosumatorilor

“Prosumatorii români construiesc cu multă migală o susținere națională pentru interesele lor. Ei știu că au devenit importanți la nivel național, egalând prin producția cumulată de curent electric, producția unui reactor nuclear, ceea ce este impresionant. În urmă cu câțiva ani, nimeni nu și-ar fi închipuit că este posibil așa ceva. Omenirea însăși nu pare a fi pregătită pentru asemenea situații generate de noile tehnologii și de spiritul de întreprinzător al unor oameni ambițioși. Acest tip de oameni a avut susținerea mea prin mai multe inițiative legislative pe care le-am semnat în trecut.
Urmăresc cu mare atenție revenirea legii prosumatorilor în Parlamentul României”, spune deputatul vâlcean recunoscut pentru faptul că inițiativele sale legislative, impresionante ca număr.
Acestea au ca punct de plecare discuții cu ziariști sau cu oameni veniți în audiență la biroul său parlamentar, dar și discuții purtate cu administratorii unor comune, cu membrii unor sindicate, cu fel de fel de persoane cu activități în silvicultură, minerit, agricultură, sport, creșterea animalelor, exploatarea unor resurse, constructori.
Eugen Neață nu a scăpat nicio oportunitate de a modifica o lege mai veche printr-un amendament bun, de a iniția o nouă lege sau de a susține inițiative colective parlamentare și a se implica în ele.
“La finalul anului trecut, s-a votat în parlament o lege care reglementează acest proces și ea a fost retrimisă între timp de președintele României, cu câteva obiecții. Prosumatorii vâlceni au văzut o oportunitate în această revenire pe traseul legislativ și au venit la biroul meu de parlamentar pentru o discuție în acest sens. În mod cert mă voi implica și voi încerca să găsesc soluții convenabile pentru cei ce produc curent dar și pentru cei ce au nevoie de energie electrică ieftină”, spune Eugen Neață. (T.G.)