Deputatul Daniela Oteșanu crede că presa locală trebuie ajutată legislativ pentru dezoltarea comunităților

Este singura femeie parlamentar din Vâlcea și a avut mai multe inițiative legislative importante în acest mandat.
Lideră a femeilor social democrate din județul nostru doamna deputat Daniela Oteșanu pregătește o nouă inițiativă interesantă.

“Cred că dacă la nivelul orașelor mari, mai ales a municipiilor, contactul dintre administrațiile locale și mass media este mai ușor de realizat, la nivelul localităților rurale există impedimente. Chiar dacă ar face conferințe de presă primarii din comune nu pot convinge jurnaliștii să vină la acestea sau la ședințe de consiliu local pentru că deplasările implică costuri. Și redactarea unor reportaje de promovare a frumusețiilor, tradițiilor, sărbătorilor sau obiectivelor turistice din mediul rural costă.
Presa locală din România are probleme mari legate de finanțare. De aceea cred că este nevoie de o lege care să ajute și presa, dar și localitățile rurale pentru a se promova, a-și promova investițiile, dar și facilitățile, a aduce investitori și turiști. Doresc ca pe perioada vacanței parlamentare să am mai multe întâlniri cu jurnaliști și cu reprezentanți ai unor societăți editoare de presă pentru a putea promova apoi, împreună cu alți colegi, o inițiativă în acest sens”, ne-a declarat recent doamna deputat Daniela Oteșanu. (T.G.)