Deputatul Daniela Oteşanu crede că administraţiile din mediul rural trebuie sprijinite legislativ

Deputatul Daniela Oteşanu, membru al Comisiei de Muncă şi Protecţie Socială din Camera Deputaţilor a folosit la maxim perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale spre a intra în contact cu câţi mai mulţi vâlceni din mediul rural, cu edili şi consilieri locali ai comunelor din sudul judeţului spre a întocmi o situaţie a familiilor defavorizate şi a cazurilor în care cetăţeni cu greutăţi mari în susţinerea famililor ar avea nevoie de susţinerea administraţiilor locale.

Parlamentarul social democrat crede că primăriile ar trebui degrevate de plata directă a indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap şi ale însoţitorilor acestora deoarece din acest motiv multe localităţi au rămas fără sumele necesare funcţionării. Guvernul ar trebui să facă aceste plăţi printr-un minister direct aşa cum se proceda în anii trecuţi.
Daniela Oteşanu mai crede că bugetul va trece foarte greu, legea bugetului, prin Parlament deoarece mulţi parlamentari vor avea amendamente fundamentate legate de funcţionarea şi dezvoltarea uor localităţi, iar noul Guvern anunţă reduceri drastice şi tăieri de sume din investiţii. (T.G.)