Deputatul Costi Rădulescu conduce o Lojă Masonică

De fapt, liderul judeţean al PSD Vâlcea se descurcă în războiul extern cu PNL, plus aliaţii din umbră ai liberalilor, război văzut de toată lumea, dar şi cu luptele interne majoritatea neştiute de nimeni, duse cu cei care l-ar vrea executat şi înlocuit după alegeri. Se descurcă acest Costi Rădulescu cum nimeni nu bănuia şi face nişte mutări, unele mai vizibile, altele neştiute de mulţi, de parcă ar fi conducătorul unei Loji Masonice sau susţinut de o Lojă.

Dar una mai puternică decât cea din care face parte Gică Păsat (cunoscut mason), pus recent la zid de o acţiune a DNA care i-a luat prin surprindere pe liberali.
În schimb, pe tânărul lider pesedist pare că nimic nu l-a luat prin surprindere. Primele mişcări de precampanie electorală întreprinse de liberalii sub comanda deputatului Buican erau de fapt, dacă analizăm comportamentul strict pragmatic al liderului liberal, absolut normale. Era de bănuit că acesta va încerca să determine migrarea unor primari spre PNL, chiar dacă luni în şir liberalii au clamat migrarea şi au atacat ordonanţa lui Dragnea care permitea acest lucru. Era de prevăzut că va încerca eliminarea senatorului Dan Niţu din cărţi pentru a nu avea concurenţă internă, chiar dacă acest lucru ar putea duce la pierderea unor voturi. Ce a mai făcut liberalul? Păi a încercat să îl pună pe unul candidat la primăria Râmnicului care nu corespundea criteriilor de integritate ale PNL, dar corespundea în sondaje calculelor pragmatice. Nu a reuşit datorită fermităţii conducerii centrale care şi-a dat seama că ar fi prea de tot să meargă la primărie cu un dublu condamnat penal şi atunci a adoptat o variantă de rezervă: o alianţă mutuală cu respectivul, (culmea încă membru PNL), pentru a avea majoritate în Consiliul Judeţean după alegeri, şi în cel local un viceprimar de încredere. Apoi, prin toată propaganda media a sădit în mintea fiecărui primar ideea că el este favoritul pentru câştigarea funcţiei de preşedinte al PNL. Datorită acestui demers a reuşit să îl ia pe un primar vechi pesedist al comunei Voiceşti şi să îl mute la liberali, apoi să îl convingă pe fiul primarului din Diculeşti să meargă pe mâna liberalilor şi astfel a distrus în comună un fief pesedist. L-a mai mutat pe Nicu Voicescu, primarul din Fîrtăţeşti la liberali, cu acesta fiind pe vremuri coleg la PNŢCD, şi să îl racoleze pe controversatul Fredy Dumbravă, primar ales pe listele PC, apoi migrat la PSD, ca acum să fie liberal.
Şi acum să vedem mutările lui Costi Rădulescu pregătite şi trasate parcă de nişte mari sforari sau de o ceată de “fraţi”.
Mai întâi, cele mai puţin cunoscute publicului, dar şi unei bune părţi a presei locale :
– A reconstruit filiala de la Voiceşti, a întărit filiala de la Drăgăşani – unde va câştiga alegerile.
– A profitat de decizia liberalilor de a merge pe mâna controversatului Neagoie la Ioneşti şi şi-a făcut o organizaţie beton în jurul fostului primar Cătănoiu îndepărtat de liberali.
– A strâns colaborarea cu UNPR, şi împreună cu deputatul Constantin Mazilu, a identificat candidaţi cu şanse bune în mai multe localităţi. PSD va furniza surprize în Fârtăţeşti şi Horezu.
– A găsit o variantă excelentă pentru Băbeni unde fostul primar va aduce voturi multe. Şi la Călimăneşti cu Ilie Amuzan are PSD şanse să câştige, mai ales că lumea de acolo s-a săturat de veterinarul primar.
– PSD va avea candidaţi buni la Ocnele Mari, Goleşti şi la Berbeşti. Va câştiga fără probleme la Vaideeni, Slătioara, Tomşani, Suteşti, Drăgăşani, Băile Olăneşti, Malaia, probabil şi la Şirineasa – fost fief liberal
O mare problemă o avea PSD la Râmnic. Unde Ion Gigi Matei se erodase în încredere şi nu dorea să candideze, iar Ghorghe Mihăilescu nu numai că nu putea câştiga alegerile, dar nici voturi în plus nu putea aduce pentru Consiliul local sau judeţean. Şi a venit atunci nominalizarea lui Romeo Rădulescu pentru candidatura din partea PSD. Iniţial părea că aducerea sa va produce dezbinare în PSD. Dar Costi Rădulescu a beneficiat de susţinerea pesediştilor cerebrali dintre care îl distingem pe senatorul Coca care a declarat că orice decizie care este în interesul partidului este benefică.
Acum PSD a pus liberalii într-o situaţie delicată pentru bătălia Râmnicului. Mulţi nici nu realizează situaţia. Dacă liberalii nu se implică în campania lor, riscă să piardă voturi pentru consiliul local, dar mai ales pentru ce-l judeţean. Pe de altă parte, cu cât PNL face o campanie mai bună pentru Grig Crăciunescu şi echipa sa, cu atât creşte în şanse candidatul PSD. Pentru că liberalii nu iau din voturile pesediştilor la primărie, ci din voturile unui fost primar care încă nu are partid oficial din partea căruia să candideze. Dacă Grig Crăciunescu ajunge la un 25-27 % în ziua alegerilor, atunci Romeo are şanse mari de a deveni primarul PSD al Râmnicului cu un scor de 30-35%. Ce vor face liberalii?
Parcă ar fi mason Costi Rădulescu şi din alt punct de vedere. Într-o singură săptămână s-au întâmplat două evenimente aparent fără legătură între ele. DNA a venit la Consiliul Judeţean şi l-a pus sub acuzaţie pe preşedintele liberal interimar, iar PSD şi-a întărit rândurile cu un om de o calitate incontestabilă în organizare. Fostul comisar şef Florian Marin va lucra pentru PSD din postura de şef de campanie. Şi alături de el vor veni multe cadre competente din poliţie care au ieşit la pensie. Dar evident şi prietenii rămaşi în poliţie îl vor susţine la vot pe Marin, mulţi înţelegând perfect semnalul.
Şi mai este şi acest ALDE. Cine crede că senatorul Dan Niţu stă degeaba, se înşeală. Şi fiecare vot pe care îl vor lua candidaţii ALDE este un vot care merge spre liberali.
Lupta pentru preşedenţia Consiliului Judeţean se ascute. Dacă intră în CJ atât consilieri ALDE, cât şi cei UNPR, vor merge în alianţă cu PSD. Pe ce alianţă se poate baza însă acum PNL? Pe aceea a unui partid de buzunar-încă nestabilit- din partea căruia va candida sau nu va apuca să candideze un personaj controversat la primărie. Dar câţi din votanţii acestui candidat vor alege şi lista sa pentru CJ? Câte voturi din afara Râmnicului va fi în stare să aducă acest om şi gaşca sa?
Bătălia pentru CJ rămâne deschisă.
Iar deputatul Constantin Rădulescu fie este un lider impecabil, de mare anvergură, fie este un şef mason, fie este sprijinit de oameni puternici, poate unii membrii ai unor servicii.
Partida de “şah” dintre el şi deputatul Buican devine interesantă. Iar presa locală va avea şi ea o mare importanţă în această confruntare electorală. Acest lucru se va vedea mai ales în luna mai. Câte mii de exemplare de ziare vor fi tipărite în favoarea liberalilor, şi câte în favoarea pesediştilor? Pentru cine vor lucra cei mai buni jurnalişti vâlceni şi pe cine vor susţine ei?
Care va fi mai tare pe reţelele de socializare şi pe mediul online? Vom trăi şi vom vedea.

Traian Guminski