Deputat Laurențiu Nicolae Cazan (PNL): Planul Național de Redresare și Reziliență va conține cele mai mari investiții făcute în România de după 1990

Planul Național de Redresare și Reziliență va conține cele mai mari investiții făcute în România de după 1990, afirmă Laurențiu Nicolae Cazan, deputat PNL.

“Planul are șase piloni importanți, fiecare dintre aceștia reprezentând o etapă diferă de investiții.
În pilonul I al planului se va pune accentul pe investițiile în sistemul național de gestionare a apei, în păduri și managementul deșeurilor și în transportul feroviar și metrou. Mai mult, se va investi în reabilitarea clădirilor vechi, de natură să nu reziste unui potențial viitor cutremur.
Pilonul al II-lea de dezvoltare are în vedere digitalizarea instituțiilor statului și domeniilor importante precum sănătatea, educația și munca.
În pilonul III se are în vedere dezvoltarea mediului de afaceri românesc, prin investiții și sprijin financiar. În plus, va avea loc o reformă a companiilor de stat. Alte componente importante se referă la promovarea învățământului dual, cercetării și inovării, la suportul pentru industriile creative și la infrastructura de distribuție a gazului natural. Tot în pilonul III se vor realiza investiții majore în transportul rutier.
Al IV-lea pilon al Planului Național de Redresare și Reziliență pune accentul pe investiții în infrastructura socială și în cămine pentru bătrâni, în turism și în comunitățile sărace și rurale.
Pilonul V cuprinde investiții majore în sănătate și în infrastructura spitalicească, dar și în modernizarea administrației publice și formalizării muncii. În pilonul VI vor fi promovate investiții care vizează reducerea abandonului școlar și măsuri în domeniul tineretului și sportului. Mai mult, va fi dezvoltat un Program Național pentru Creșe” – Laurențiu Nicolae Cazan.