Deputat Daniela Oteşanu: “Sunt “pentru” Legea privind prevenirea și combaterea violenței în familie”

Guvernul a aprobat proiectul de Lege privind modificarea și completarea Legii nr. 217/2003 privind prevenirea și combaterea violenței în familie, fiind introduse noi măsuri pentru protejarea imediată a victimei și înlăturarea agresorului.

Deputatul PSD Daniela Oteşanu, susţinătoare înfocată a drepturilor femeii, dar şi copiilor abuzaţi, afirmă că acest demers legislative era mai mult decât necesar:
“Legea privind prevenirea și combaterea violenței în familie, cu noile măsuri pentru protejarea imediată a victimei și înlăturarea agresorului.Documentul aprobat de Guvern, reglementează Ordinul de protecție provizoriu (OPP), un instrument în materie administrativă, care îi va permite polițistului să intervină rapid în situațiile de pericol iminent pentru sănătatea și securitatea victimei violenței domestice și să înlăture de îndată agresorul din domiciliu. De asemenea, pentru agresor, se introduce obligația de a purta permanent un sistem electronic de supraveghere (brățară electronică). Am convingerea că prin intermediul acestor instrumente se va îmbunătăți semnificativ sprijinului acordat victimelor violenței domestice, prin asigurarea unei intervenții imediate și coerente”a declarat deputatul social democrat Daniela Oteşanu.
De asemenea, parlamentarul mai afirmă că această lege este o şansă în plus pentru ca faptele invocate, referitoare la violența în familie să nu se mai regăsească în viaţa femeilor din ziua de azi: “Violenţa afectează viaţa tuturor celor care sunt victime sau martori. Acest comportament abuziv îndreptat asupra lor, le afectează atât sănătatea, cât şi integritatea mentală, de aceea trebuie reamintit societăţii noastre!”. (L.L.)