Deputat Cristian Buican, președinte PNL Vâlcea: “S-au furat 15 milioane de euro??”

“Județele din România sunt beneficiare ale unor fonduri europene nerambursabile, substanțiale, pe POIM, pentru a finanta construcția de rețele de apa și canalizare în toate localitățile.
Aceste fonduri ar trebui sa fie atrase, în Județul Vâlcea, prin operatorul județean de apă și canalizare APAVIL.
APAVIL este o societate comercială pe acțiuni în care Primăria Râmnicu Vâlcea și Consiliul Județean Vâlcea dețin majoritatea acțiunilor și a cărui conducere a fost numita politic printr-un târg între Rădulescu și Gutau.
Această societate trebuia să întocmească și să depună documentația pentru acest proiect pe POIM încă din anul 2019.
Am urmărit cu atenție acest proiect și nu înțelegeam, până de curând, de ce Rădulescu și Gutau, prin intermediul argaților de la APAVIL, s-au opus depunerii acestui proiect.
Împreună cu colegii parlamentari, primari și responsabili guvernamentali am făcut tot ce ne-a stat în putință pentru a se semna acest proiect în valoare de 147 milioane de euro.
Proiectul a fost semnat în iarna acestui an (în prezenta lui Rădulescu și a lui Gutău care s-au lăudat, bineînțeles, că au contribuit la atragerea de fonduri) și trebuia ca APAVIL sa facă licitațiile pentru realizarea acestor obiective.
Săptămâna trecută la o ședință a ADI APA Vâlcea stupoare: APAVIL nu are cei 15 milioane de euro pentru cofinanțare!
Rădulescu și Gutău au girat risipirea banilor de la APAVIL pentru cofinanțare, bani ce au fost încasați de la cetățeni si care trebuiau sa fie folosiți pentru cofinanțarea proiectului de apa si canal din 36 localități! 15 milioane de euro dispăruți!
În acest moment lipsa acestor fonduri de cofinanțare pune în pericol acest proiect pe POIM și lasă 36 localități rurale din Vâlcea fără apă și canalizare!”, precizează deputatul PNL Cristian Buican.