Demonizarea unui partid ce creşte numeric din disperare

Recent un parlamentar liberal mi-a comentat în privat un articol în care explicam ce ar câştiga partidele PER şi AUR dintr-o alianţă electorală.
Parlamentarul mi-a spus că este foarte posibil ca AUR să nu mai existe la alegerile următoare.
Se tem de această formaţiune cumplit şi cei din PSD, şi cei din PNL. Liderii partidelor mari parlamentare pe mână cu cei de la UDMR vor silui toate cutumele, vor motiva reduceri de costuri electorale şi vor suprapune alegerile parlamentare cu cele locale.
Manevre mai mult decât neelegante în speranţa că batalionul de primari în funcţie, liberali şi social democraţi, vor îndepărta electoratul de la a ştampila listele AUR pe Parlament.
Televiziunile care sug lunar bani buni de la cele două partide au început deja discreditarea manifestanţilor AUR şi au transformat nişte incidente banale într-un circ mediatic.
În perioada următoare, George Simion, familia sa şi cei apropiaţi, vor fi făcuţi albie de porci.
Nu excludem înscenarea unor dosare.
În capacana demonizării acestei formaţiuni au picat şi junalişti cu experienţă, dar şi intelectuali de marcă ai ţării.
Recent, marele Cristian Tudor Popescu, omul care se pricepe la toate, de la tenis la politică şi de la psihologie la sefisme, scrie pe pagina sa:
“Partidul purtătorilor de cuțit și gloanțe cadou
Demonstrația miilor de profesori adunați în fața Parlamentului a fost despărțită de gașca AUR, formată din bătăuși cu ziua care au lovit parlamentari și purtători populari de cuțit gata să le ia gâtul, prin garduri puse de jandarmi. Dar nu de asta cadrele didactice au refuzat, spre cinstea lor, să „fraternizeze” cu haidamacii lui G. Simion, în ciuda îndemnurilor zbierate de aceștia”.
Acest individ ce consideră că este mai deştept decât majoritatea, deoarece este ateu, a învăţat puţin tenis şi ştie să înoate, a fost căsătorit de patru ori şi a afirmat în public că “Oamenii fac copii când au un grad ridicat de insatisfacţie în legătură cu propria lor existenţă în această viaţă”,
acum îi bălăcăreşte la grămadă pe cei care sunt în AUR.
În 10 mai, după depunerea de coroane la monumentul Independeţei din centrul Râmnicului, câţiva membrii din Vâlcea ai AUR m-au invitat la o cafea. O fostă profesoară, o secretară, un întreprinzător privat din Ostroveni, un muncitor, o învăţătoare şi un fost cadru medical. Am stat de vorbă cu aceşti oameni şi i-am întrebat de ce s-au înscris în AUR şi cine sunt cei ce se înscriu acuma în partid. Am aflat că sunt mulţi tineri absolvenţi de diverse şcoli din judeţ. Că sunt oameni care nu găsesc loc de muncă sau găsesc doar locuri foarte prost plătite, cu salarii care nu permit nici măcar un minim de trai decent. Că sunt pensionari cu pensii mici, cei cu pensii speciale fiind deja de multă vreme membrii PSD sau PNL. Sunt femei cu soţii plecaţi pe străinătate la muncă. Sunt oameni care speră în ceva. Unii că vor găsi un loc de muncă, alţi că pot să schimbe ceva. Unii că vor intra şi ei în consilii locale şi vor lua nişte bani frumoşi pentru o şedinţă. Sunt oameni disperaţi de creşterile de preţuri, de creşterile ratelor la creditele care le au, de preţul exorbitant al locuinţelor şi al facturilor.
Niciunul dintre cei care sunt în AUR şi îi cunosc nu are faţă de haidamac, de derbedeu, de purtător de cuţit sau de glonţ. Dar eu ştiu că în perioada următoare foamea şi lăcomia jurnaliştilor din presa centrală va duce la demonizarea acestei formaţiuni şi a oamenilor din ea. Aş vrea să-i ajut cumva, nu pentru că sunt simpatizant AUR şi nici pentru că înţeleg doctrina acestei formaţiuni, sau pentru că mă aliez mental ei. Ci pur şi simplu pentru că-mi repugnă contorsionarea adevărului şi bălăcărirea cu orice preţ.
Şi pentru că ştiu că acest partid a crescut şi este văzut ca o speranţă de mulţi oameni disperaţi, tocmai pentru că la conducerea partidelor mari parlamentare, de sus în jos, s-au instalat nişte haite de profitori cărora nu le pasă de cei amărâţi.
Rotativa asta ar fi un sistem perfect dacă bugetarii de lux şi pensionarii cu pensii speciale ar face o rocadă, măcar pentru câteva luni cu unii ce au salariul minim şi pensia minimă.
Să vadă şi ei cum se trăieşte în sărăcie!

Traian GUMINSKI