De ce se mândreşte deputatul Eugen Neaţă că este vâlcean?

“Mi-am început ziua cu o interogare pe internet. Vâlcea. Ce se întâmplă în Vâlcea? Sunt un om informat, dar, din când în când, vreau să văd cu ochii mei cum se reflectă imaginea regiunii mele în oglinda presei românești. În timp real, cum se spune. Mi-au apărut în față 3 titluri despre care vreau să spun câteva lucruri. Primul: „Compania Diana, producător de carne din Vâlcea cu 600 de angajați, investește în acest an 3 milioane euro în producție și în instalarea de panouri solare”.
Articolul apare în Ziarul Financiar, cel mai prestigios în domeniul afacerilor. Aflu din articol că firma vâlceană, cu o cifră de afaceri foarte aproape de 400 de milioane de lei, în anul 2022, va apărea în catalogul „Cei mai mari jucători din economie”, ediția 2023. Cele trei milioane de euro pe care și le propune firma ca investiție imediată sunt pentru „echipamente tehnologice și de producție și pentru instalarea panourilor solare, cu scopul de a eficientiza consumul energetic și de a reduce impactul asupra mediului”. Al doilea titlu: „Harta mediilor de 10 la evaluarea națională 2023. În Vâlcea este cel mai mare procent de medii maxime”. Este pe siteul edupedu.ro. Cu cele 19 medii 10, județul Vâlcea este din nou printre cei mai buni la acest examen anual. Are cele mai multe medii 10 raportate la numărul de participanți la examen! Procentul acesta arată fără dubii calitatea bună a școlii vâlcene. Cantitativ, județele cu populație mult mai numeroasă, inclusiv București, au un număr mai mare de medii 10 decât noi. Doar cantitativ. Mă bucur să văd încă o dată că elevii vâlceni merg la școală să învețe carte și să-și arate potențialul la toate competițiile școlare. Un județ de nota 10, din acest punct de vedere!
Și, a treia știre, pe care o selectează internetul despre Vâlcea, este din domeniul petrecerii timpului liber în condiții moderne și accesibile pe Ștrandul din Râmnicu Vâlcea. „Observatorul prahovean” povestește cititorilor săi despre profesionalismul cu care Primăria Râmnicu Vâlcea a pregătit și a deschis ștrandul pentru public și pentru locuitori. Publicația face comparația cu Râmnicu Vâlcea pentru a arăta edililor prahoveni un exemplu de bună practică în comunicarea publică și în relația cu propriii cetățeni. Faptul că niște redactori de ziar aflați la sute de kilometri au ales să scrie despre Râmnicu Vâlcea nu este deloc întâmplător. Râmnicu Vâlcea se arată pe internet ori de câte ori te interesezi de frumusețea, de curățenia și de buna administrare a unui oraș românesc.
Mă bucur pentru orașul nostru și pentru echipa primarului Mircia Gutău și sunt mândru că sunt vâlcean, cum am spus încă de la început” – precizează deputatul social-democrat Eugen Neață.