De ce pare Diana Șoșoacă mai tare decât Marcel Ciolacu

Premierul și liderul partidului cu cel mai mare număr de primari din România și de
președinți de CJ din țară ar trebui să aibă un avans considerabil în orice sondaj în fața unei senatoare care conduce un partid de buzunar, fără organizații locale definite și fără aleși locali.
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, se situează din nou pe primul loc în intențiile de vot la alegerile prezidențiale de anul acesta, având un procent de 26,5% în cel mai nou sondaj INSCOP. Pe locul doi se află premierul Marcel Ciolacu, în timp ce locurile trei și patru sunt ocupate de Diana Șoșoacă și Nicolae Ciucă. Șeful AUR, George Simion, ocupă locul cinci în intențiile de vot. Prezența la vota ar urma să fie din nou crescută la prezidențiale, 64,4% dintre români spunând că „sigur” vor merge la vot.

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri prezidenţiale, dintre cei 80,2% dintre români care au o opţiune de vot clară, 24,6% l-ar alege pe Mircea Geoană (candidat independent), 15,1% i-ar da votul lui Marcel Ciolacu (PSD) şi 14,8% ar pune ştampila de vot pe Diana Şoşoacă (SOS). În clasament urmează Nicolae Ciucă (PNL) cu 10,8%, Victor Ponta (Pro România) cu 10,7% şi George Simion (AUR) cu 10,4%.
În sondaj Diana Șoșoacă este aproape de Marcel Ciolacu deoarece cei 24 la sută care au declarat că l-ar vota pe Mircea Geoană sunt de fapt votanți PSD. În realitate Mircea Geoană nu va candida deci Ciolacu va avea un avans considerabil față de scandalagioaica de serviciu.
Dar oricum doamna are multe procente și ce este mai grav că PNL s-a decredibilizat atât de mult după experimentele Iohannis, Cîțu, Orban și acum generalul analfabet funcțional încât liberalilor nu le mai rămâne decât să facă un pact cu PSD și să susțină candidatul social democrat la schimb cu ceva posturi..
Dincolo de aceste calcule fireasca întrebare este de unde vin cei 15% care ar vota cu Diana Șoșoacă? Este o întrebare la care mai ales serviciile din țara noastră ar trebui să răspundă pentru că există fireasca îngrijorare că acest procent este realizat cu ajutorul unuia din celui mai vechi și eficient serviciu de spionaj din lume. Cel rusesc!

Traian GUMINSKI