De ce o vor vota liberalii pe Viorica Dăncilă

Recentele sondaje de opinie pentru prezidențialele din noiembrie arată că nimeni nu poate ajunge președinte din primul tur, ceea ce știam, dar îl plasează pe USR-istul Barna pe locul al doilea, ceea ce arată la ce nivel a ajuns electoratul român. De altfel, USR este peste PNL în obțiunea electoratului în cazul în care se calculează voturile simpatizanților USR împreună cu ale aliaților din PLUS.
Pentru Klaus Iohannis intrarea în turul doi al alegerilor cu Dan Barna nu reprezintă un moment de bucurie. S-au văzut deseori la noi situații în care câștigătorul turului întâi a luat bătaie în al doilea tur.
Iohannis nu vrea să riște nimic. De aceea nu mai atacă actualul Guvern Dăncilă și de aceea Viorica Dăncilă a pus aproape pariu cu propriul partid că va intra în al doilea tur.
Klaus știe bine că o victorie sigură în al doilea tur de scrutin este asigurată pentru el în cazul în care va trebui să se confrunte cu cea care a confiscat deocamdată PSD-ul.
În aceste condiții va înceta atacurile directe împotriva Guvernului, cel puțin până după alegeri, va face multe concesii acestui Guvern și va crea o grupare în PNL care să o voteze direct pe doamna Dăncilă.
Serviciile fidele lui Iohannis și liberalii care îi sunt apropiați o vor ajuta direct și indirect pe Viorica Dăncilă să ajungă în turul al doilea.
Liberalii știu foarte bine că dacă nu o vor face, riscă ca pesediștii să–i dea voturile în turul al doilea lui Dan Barna, așa cum ar face-o fără să ezite și simpatizanții lui Călin Popescu Tăriceanu, probabil cu întreg ALDE, plus cei din UDMR.

Traian GUMINSKI