De ce nu puteau câştiga liberalii parţialele din Vâlcea

Mai mulţi jurnalişti locali au criticat, direct sau voalat, decizia PSD de a desemna, în Scundu şi Slătioara, candidaţi, la parţialele ce au avut loc duminică, rude de gradul 1 cu foştii primari.
Exact această decizie a cântărit mult în rezultatul final. În primul rând primarii executaţi nedrept şi ilogic de acest comando ANI ce destramă cariere politice pe bandă rulantă folosind o lege proastă şi strâmbă, erau edili iubiţi de populaţie, cu rezultate remarcabile, legaţi de zeci de obiective şi investiţii locale.
În aceste condiţii liberalii aveau posibilitatea de a contracara PSD prin candidaţi care să aducă bani şi investiţii, proiecte sigur sustenabile, celebrităţi.
Ei bine, una din cele mai lipsite de inspiraţie decizii a PNL a fost să aducă în campania electorală în zonă lideri liberali naţionali ce nu au făcut absolut nimic din marile poziţii publice deţinute pentru cele două localităţi, dar nici pentu Vâlcea.
Cât de prost să fii ca premier sau fost premier să vi într-un judeţ să faci campanie când ai tăiat foduri şi proiecte şi programe ale acestor localităţi, nu le-ai susţinut cu nimic, nu ai mărit pensiile, nu ai mărit alocaţiile şcolare, ai tăiat cu cinism alocaţiile bugetare esenţiale pentru aceste zone ruale?! Te-ai răzbunat ca prostul pe populaţia ce a ales primari PSD anul trecut, dar nu ai ajutat concret nici primari cu experienţă şi vechime ai PNL.
Puteau să aibă liberalii candidaţi de excepţie în Scundu şi Slătioara. Degeaba dacă Ludovic Orban şi Florin Cîţu, nişte duşmani declaraţi ai comunelor cu primari PSD, veneau să facă campanie electorală de fapt fiind în propria lor campanie electorală pentru competiţia internă a PNL.
Şi asta, când cei doi candidaţi ai PSD din Scundu şi Slătioara erau susţinuţi de Constantin Rădulescu, cel mai muncitor, eficient şi echilibrat preşedinte ce l-a avut CJ Vâlcea.
Liberalii au crezut că cetăţenii din Scundu şi Slătioara nu ştiu că Rădulescu a susţinut şi ajutat toate administraţiile locale din judeţ, indiferent de apartenenţa politică a primarilor, în timp ce liberalii au pârjoilit la propriu şi figurat orice comunitate care nu le-a dat votul în alegerile anterioare?
Liberalii au crezut că locuitorii din aceste comune nu văd ce prăpăd face majoritatea toxică din Consiliul Local al municipiului?
Ei bine, s-au înşelat! Şi au pierdut aceste alegeri pe limba lor. Pentru că dacă rău faci, rău primeşti!

Traian GUMINSKI