De ce merită citit “Eveniment Vâlcean”

Joi,7 ianuarie, se împlinesc două luni de când a apărut prima ediţie online “Eveniment Vâlcean”. Pe 1 Decembrie, de ziua României, am editat prima ediţie tipărită. În acest interval am publicat câteva sute de ştiri, interviuri, anchete, reportaje. Şi am avut câteva mii bune de cititori.

În 31 decembrie, ultima zi a anului trecut, “Eveniment Vâlcean” a fost lider pe online al presei locale din Vâlcea. Am înregistrat atunci cel mai mare număr de cititori din toată presa locală. Suntem departe încă de numărul zilnic de cititori al publicaţiilor cu vechime, dar în cele două luni de existenţă ne-au citit constant peste 3 mii de oameni pe săptămână şi le mulţumim tuturor.
“Eveniment vâlcean” nu este editat de o firmă cu un capital mare, nu avem acţionari ascunşi, nu avem credite, nu avem datorii la stat, nu avem obligaţii. Este o publicaţie de mică anvergură şi cu un tiraj modest pe ediţiile tipărite, dar credem că oferă altceva cititorilor. Mai bine să fim sinceri, să urmărim adevărul şi frumosul decât să ne amanetăm sufletul, mintea şi talentul. Conform datelor publice, între primele 50 de publicaţii din România doar 20 la sută mai au capital românesc şi doar 5 % mai aparţin unor ziarişti fără alte interese în afara programului lor editorial.
“Eveniment Vâlcean” este un ziar local care aparţine unor ziarişti ce au refuzat să mai facă parte din redacţii care deservesc interese ale unor grupuri economice sau politice sau de altă natură. Iar programul nostru editorial se bazează pe mai multă informaţie culturală, pe promovarea valorilor autohtone, pe sprijinirea administraţiilor locale, a proiectelor europene, a învăţământului, culturii, muzicii, teatrului. Pe susţinerea scriitorilor, pictorilor şi oamenilor de ştiinţă locali. Pe susţinerea micilor întreprinzători. Pe încurajarea credinţei.
De aceea credem că fiecare vâlcean care este ataşat de aceste idei, care are aceleaşi principii, merită să facă parte din cititorii noştri chiar dacă unii sunt plecaţi temporar în alte locuri. Vă mulţumim tuturor şi vă dorim să aveţi parte de împlinirile materiale şi spirituale pe care le meritaţi în 2016 !

Letiţia LAZĂR
Traian GUMINSKI