De ce-l laudă o publicație în limba germană pe purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicu Vâlcea, Daniel Ionescu?

“Hermannstadter Zeitung” una din publicațiile importante din Ardeal ce apare în limba germană, la Sibiu, a publicat într-una din edițiile de săptămâna trecută un interviu amplu cu Daniel Ionescu, funcționar public al primăriei Râmnicu Vâlcea și responsabil cu relația cu mass media din partea instituției.
Publicația germană a remarcat prezența constantă a fostului ziarist vâlcean la tradiționala piață a olăritului din Sibiu:
“Daniel Ionescu din Râmnicu Vâlcea vinde de ani de zile ceramică figurativă la piața Olăritului din Sibiu, casele și bisericile sale sunt inconfundabile, de la cele de mărimea unui magnet, până la dimensiunile unei palme, cu elemente de arhitectură românească, cu acoperișuri negre și clădiri albe…”.
Realizatoarea interviului a descris apoi cu amănunte atât tehnica realizării ceramicii, cât și modul în care autorul acestor piese de ceramică redă detalii importante din arhitectura unor case din satele vâlcene. (https://www.hermannstaedter.ro/2021/09/elemente-der-rumaenischen-architektur/)

Traian Guminski