De ce este Ștefan Ovidiu Popa un deputat model?

Doar opt deputați PSD fac parte din Comisia juridică a Camerei Deputaților, considerată cea mai importantă și activă comisie parlamentară permanentă.
Deputatul vâlcean Ștefan Ovidiu Popa este cel mai tânăr dintre aceștia, deși se află la al doilea mandat și se bucură de aprecierea colegilor săi din comisie în primul rând datorită seriozității, dar mai ales diplomației și eleganței în limbaj.
Deseori critic cu unele decizii guvernamentale, mai ales în ultimii doi ani Ștefan Ovidiu Popa a criticat sau acuzat parlamentari sau miniștri folosind mereu argumente legale și logice și un limbaj civilizat, iar când a vorbit, la tribuna Parlamentului sau în emisiuni televizate, a evitat să ridice tonul.
În acest an a avut 31 de propuneri legislative inițiate din care una a fost deja promulgată ca lege și 6 moțiuni depuse. De fiecare dată a explicat alegătorilor săi logica demersurilor sale parlamentare dar și a criticilor la adresa unor propuneri pe care le –a considerat neoportune.
Deputatul Ștefan Ovidiu Popa a devenit un model de urmat mai ales pentru parlamentarii mai tineri sau aflați la primul lor mandat. (T.G.)