Cursurile la Colegiul Energetic și Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab” se desfășoară online de astăzi, 13 octombrie

Instituția Prefectului – Județul Vâlcea informează că, prin Hotărârea nr. 66, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea au aprobat astăzi, 13 octombrie a.c., în ședință extraordinară, cererile de suspendare a cursurilor cu prezență fizică în două unități de învățământ din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Este vorba de Colegiul Energetic și Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab”, care de astăzi, la propunerea consiliilor de administrație, funcționează după scenariul 2, care presupune desfășurarea orelor de curs în sistem online.
De asemenea, rămân în continuare în sistem online cele trei unități de învățământ din comuna Făurești (Școala Gimnazială Bugețani, Grădinița cu program normal Milești și Grădinița cu program normal Făurești), pentru care CJSU Vâlcea a aprobat secenariul 2 de funcționare încă de la începutul acestei luni.
Celelalte unități de învățământ din județ vor funcționa după scenariul 1 (participarea zilnică cu prezența fizică a tuturor antepreșecolarilor, preșcolarilor și elevilor), cu mențiunea că, în prezent, sunt și școli și grădinițe care au suspendată activitatea didactică cu prezență fizică doar pentru anumite clase sau grupe.
Lista unităților școlare/claselor/grupelor din județ cu activitate didactică în sistem online se găsește pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean: https://isjvl.ro/category/covid19/scoli-clase-cu-activitate-online-valcea/