Cunoscutul chirurg Dan Dumitrescu predă lecţii de sănătate elevilor din Vaideeni

Dan Dumitrescu este unul dintre cei mai cunoscuţi medici din ţară şi de câţiva ani este chirurgul cu cele mai multe interveţii chirurgicale anuale din Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Îşi face însă timp să revină de câteva ori pe an în comuna natală unde are mulţi prieteni, multe rude şi unde se bucură alături de familia sa de respectul comunităţii locale.
La începutul săptămânii a petrecut câteva ore la Şcoala Gimnazială “Luca Solomon” din Vaideeni, iar pe pagina de facebook a unităţii şcolare găsim un text care dovedeşte cât de importantă este pentru o comunitate rurală investiţia în copii, învăţământ, sănătate:
“Azi ne-a vizitat domnul doctor Dan Dumitrescu și ne-a povestit mai multe lucruri interesante despre dumnealui. A copilărit și a învățat la Vaideeni, iar apoi destinul l-a dus la București unde profesează ca medic chirurg.
Ne-a dat câteva sfaturi utile pentru a avea grijă de corpul nostru și să nu ajungem să îl vizităm vreodată la spital, să avem mereu bateriile încărcate pentru a face ceea ce ne dorim și pentru a fi sănătoși la maturitate!
Acţiunea face parte din proiectul educațional “Vreau Să Cresc Sănătos!” susținut de domnul doctor și alți prieteni care au alergat la Vâlcea Forest Run MTB, sub coordonarea Fundației Comunitare Vâlcea.
Mâine ne vedem la o altă activitate pentru sănătate și voie bună!”. (T.G.)