Cum se poate face învățământ la standarde europene la Vlădeşti! Două corpuri ale Școlii Grigore Mihăescu vor fi modernizare și dotate cu materiale de ultimă generație

În mediul rural se poate face învățământ la nivel european. Comuna Vlădești este cel mai bun exemplu în acest sens. Școala Gimnazială Grigore Mihăescu din localitate o să fie modernizată și dotată cu aparatură modernă și mobilier non-nouț.

“Săptămâna trecută am semnat cel de-al treilea contract de finanțare pe proiectele aprobate prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Ordoanța 28. Este vorba de dotare și modernizare la Școala Grigore Mihăescu, Corpul A și Corpul B. Contractul este în valoare de aproximativ 5 miliarde de lei, fără TVA. Printre altele, copiii vor beneficia de o tablă interactivă, dotată cu programe de calculator pe ea, mobilier modern, videoproiectoare, calculatoare și laptopuri pentru fiecare clasă. Modernizările vor fi făcute în incinta și în curtea unității de învățământ. Se vor face reparații curente, dar și alei, și rigole colectoare și un sistem de iluminat modern cu panouri cu celule fotovoltaice în curtea școlii, garduri despărțitoare și altele”, spune primarul de la Vlădești, Adrian Cosac.