Cum se lucrează la drumurile din Şirineasa

PrimarulIon Bebe Streinu a reuşit să obţină finanţare pentru un proiect amplu ce vizează asfaltarea a 43 de străzi din localitate. Lucrările au demarat la jumatatea verii şi sunt în plină desfăşurare-Șirineasa este în acest moment un adevărat șantier. Marea asfaltarea a drumurilor de interes local, iar Ion Bebe Streinu se află zilnic în teren pentru a superviza calitatea și stadiul lucrărilor.
“Văd că apar tot felul de discuții privind asfaltarea, că de ce se toarnă pe ulița aceea și nu pe cealaltă… S-a turnat primul strat pe ulița din Aricioaia și pe ulițele din Slăvitești, deoarece pe unele avem rigole betonate de construit. S-a turnat pe ulița Stupina pentru a nu mai deplasa mașina de asfaltat, mașina fiind nevoită să se deplaseze fără a fi transportată pe trailer, deoarece nu are loc trailerul. Urmează ulițele unde avem de turnat rigole și ulițele în pantă pentru a preîntâmpina o distrugere a infrastructurii amenajate la eventuale ploi puternice, după care intrăm pe ulițele pregătite și fără probleme. Repet, s-a turnat primul strat pe aceste ulițe și nu se va începe al doilea strat decât după ce avem primul strat pe toate ulițele pregătite. Avem 4 ulițe care nu sunt prinse în proiect. Le vom face din buget local, am promis acest lucru și mă țin de cuvânt. Trei dintre aceste ulițe sunt în zona Ungureni, unde locuiesc și eu, iar cea de a patra este de la Oane Tănase la deal până la Culiță Trașcă, pe care, repet, le vom face din buget local, prima fiind cea de la Oane Tănasie la deal pentru ca este cea mai mare. Vă mulțumesc pentru înțelegere”, este mesajul transmis de primarul Streinu contestatarilor lui.
Ne-am gândit că în astfel de situaţii o poză spune cât o mie de cuvinte, aşa că am realizat un colaj foto pentru a arăta cum se lucrează în Şirineasa. (T.G.)