Cum să purtaţi tocuri groase cu orice tip de ţinută

Influenţele anilor ’90 în modă sunt puternice şi nicăieri nu sunt mai evidente decât în actuala renaştere a popularităţii încălţămintei cu talpă platformă şi tocuri groase. Cu toate acestea, imaginarea unui mod în care să îmbinăm hainele potrivite cu un asemenea tip de încăţăminte ne poate pune pe gânduri. Disponibile într-o multitudine de stiluri, forme şi culori, modelele de sandale care au tocul gros sunt însă piese foarte populare în multe dulapuri.

Haideţi să vedem împreună cum să ţinem cont de stilul personal şi de hainele existente în garderobă pentru a impiedica orice durere de cap cauzată de modă:
 Găsiţi înălţimea potrivită pentru tocuri. Atunci când majoritatea oamenilor se gândeşte la pantofi cu toc gros, îşi imaginează că acestea nu pot fi foarte înalte. Cu toate acestea, modelele vin într-o varietate de dimensiuni, de aceea trebuie doar să vă daţi seama care funcţionează cel mai bine pentru dumneavoastră. De exemplu dacă doriţi să vă alungiţi picioarele, dar totuşi doriţi să vă simtiţi confortabil, cumpăraţi sandale cu o înălţime moderată a tocurilor, de 6-7 cm. Daca sunteţi înaltă şi căutaţi doar un pic de eleganţă, preferaţi încălţăminte cu tocuri de 4-5 cm. Nu ştiţi încă ce să alegeţi? Puteţi găsi în magazinul online Modlet o mare varietate de modele de sandale frumoase, la preţuri accesibile, care să fie pe placul dumneavoastră. Iar dacă doriţi să faceţi o declaraţie, puteţi mereu alege tocuri de 10 cm sau chiar mai mult!

 Alegeţi o grosime a tocului care să vi se potrivească. În afară de adăugarea de înălţime, tocurile pot funcţiona pentru sau împotriva unui aspect frumos şi sexy al picioarelor.


Alegeţi o grosime a tocului care se potriveşte cu forma picioarelor. De exemplu, dacă aveţi picioare mai musculoase, mai atletice, un toc foarte gros poate accentua dimensiunea lor. Cu toatea cestea, dacă optaţi pentru un toc potrivit de gros, acesta va avantaja silueta şi veţi fi mult mai feminină.

 Alegeţi un stil minimalist pentru a putea purta încălţămintea în cât mai multe combinaţii. Puteţi găsi mereu încălţăminte în tonuri neutre şi adaptabile oricărei ţinute. De aceea este bine să alegeţi încălţăminte care să se potrivească cromatic majorităţii ţinutelor, atât casual cât şi celor mai speciale. Încercaţi un design minimalist pentru a putea să vă asortaţi încălţămintea cu orice!

 Purtaţi sandale cu tocuri platformă şi tocuri groase cu o rochie de vară. Deşi pantofii tip platformă nu pot părea ca o alegere tipică de vară, sandalele cu toc gros sunt adaosul perfect pentru îmbrăcămintea estivală preferată. O pereche de sandale roşii cu o rochie albă dantelată sau cu imprimeu floral inspirat de anii ’50 vor deveni instant o apariţie cu totul specială.

 Alegeţi culori neutre pentru serviciu. În funcţie de locul în care lucraţi, este probabil necesar să îndepliniţi un standard vestimentar profesional. Aceasta înseamnă îmbrăcăminte într-o manieră office. Culori cum ar fi negru, albastru, maro, nud sau crem nu sunt doar perfecte pentru o ţinută de zi, ci şi se pot potrivi bine cu orice ţinută destinată mediului de afaceri.

 Distraţi-vă cu modele îndrăzneţe. Ştiţi desigur că încălţămintea poate fi o piesă de accent a ţinutei.

Încercaţi imprimeuri. Puteţi merge chiar mai departe cu modele neaşteptate, cum ar fi tocuri în culori strălucitoare sau în contrast cu partea din faţă a încălţămintei. Pantofii trebuie să fie punctul de interes şi baza pe care se poate axa o ţinută deosebită.

 Alegeţi culori metalice sau vii pentru a ieşi în evidenţă. Culorile metalice şi cele vii, electrice, sar în ochi. Mai ales dacă restul ţinutei are un stil uşor conservator. Potriviţi culorile la ţinuta zilei sau mergeţi pe un contrast izbitor. Totul depinde de gusturile personale!

 Negrul rămâne un clasic pentru un look elegant. Păstraţi clasicul negru pentru nopţi în oras sau ocazii deosebite, precum evenimente de lucru sau nunţi high-life. Negrul este o non-culoare care merge cu totul – totuşi iese în evidenţă. De asemenea, aşa se scapă şi de stresul dezbaterilor cu tema “ce voi purta?”. Cu puţină atenţie la detalii şi urmând sfaturile de mai sus, încălţămintea cu toc gros poate fi purtată pentru orice ţinută, indiferent cât de pretenţioasă sau lejeră ar fi ea.