Cum s-au dezvoltat becurile cu LED în timp. Află cum să alegi sursa de iluminat potrivită locuinţei tale

Majoritatea persoanelor nu știu care este diferența dintre lămpile cu led și lămpile economice, LED-urile au însă mai multe avantaje, atât comfort vizual, cât și beneficii pentru sănătate. Becurile clasice au început deja să fie înlocuite de becurile cu LED, având toate avantajele. Lumina are o intensitate maximă, plăcută ochiului. Un alt avantaj fiind că led-urile nu conțin mercur acest fapt ducând la un consum de energie redus. 

Tehnologia LED este considerată cea mai avansată întrucât reduce consumul de energie cu 80%

Istoria becurilor LED

 Becurile LED au apărut încă din anii ‘60, însă având o lumină roșie, fiind urmate de becurile LED cu lumină albastră, dezvoltate în 1994 în Shuji Nakamura, iar în final led-urile cu lumina albă.

Becurile sunt împărțite in patru categorii:

 

  • becurile incandescente(clasice)
  • becurile cu halogen
  • becurile fluorescente
  • becurile LED

 

Unul dintre cele mai importante aspecte ale lămpilor LED este că lumina este confortabilă pentru ochi. Un studiu arată că 74% dintre utilizatori consideră că lumina are o influență foarte mare asupra ochilor.

Potrivit unui alt studiu o mare parte a părinților sunt preocupați de calitatea luminii, considerând că iluminatul are o contribuție foarte mare la îmbunătățirea rezultatelor școlare are copiiilor.

Asadar, lampile cu LED de la ledel.ro oferă o lumină de calitate, fără efecte asupra vederii. Acestea emit o lumină plăcută, fără fluctuații de intensitate a luminii și pe lângă acestea au un impact bun asupra atmosferei din cameră.

Becurile LED au avut parte de dezvoltări rapide, apărând modele potrivite pentru orice aplicație în casă, iar prețurile fiind reduse considerabil. Led-urile care cândva erau folosite de specialiști, acum au devenit disponibile pentru folosirea lor atât în locuință cât și în exterior. Dacă până acum cumpărai orice bec care îți venea la mână, acum procesul de alegere cere un minim de cunoștințe. Așa vei identifica soluția potrivită nevoilor tale.Află mai multe de aici. 

 

Avantajele iluminatului cu LED

 

  • Majoritatea becurilor sunt adaptate pentru a regla fluxul luminos și intensitatea luminii, oferind avantajul de a adapta lumina potrivită pentru studiat sau alte activități.
  • Intensitatea luminoasă nu se schimbă pe durata de viața becului
  • Becul LED se aprinde instantaneu
  • Led-urile reprezintă o investiție pe termen lung, fiind înlocuite mult mai rar față de becurile incandescente sau becurile cu halogen. Un bec cu led funcționează între 30.000 și 50.000 de ore, iar un bec obișnuit mai puțin de 1.000 de ore.
  • Becurile cu LED au diferite nuanțe de alb, pornind de la o lumină caldă până la un alb rece.
  • Lumina LED oferă un confort vizual
  • Becurile LED au o dimensiune redusă, fiind rezistente la șocuri și nu se sparg
  • Nu produc căldura, nu atrag insecte, nu emit radiații inflaroșii și ultraviolete

 

 

 

În momentul de față există o varietate foarte mare privind alegerea unui bec LED, pornind de la dimensiuni și forme, până la diferite baze și sfârșind cu prețuri mai mici sau mai mari. Becurile cu led au devenit foarte apreciate întrucât față de becurile CFL (becurile eficiente energetic) nu conțin mercur. Acesta fiind unul din motivele pentru care sunt mult mai apreciate de către comparatori.

Sursă foto: shutterstock.com, ledel.ro

℗Articol publicitar