Cum s-a schimbat în bine Comuna Mateești

Ani la rând comuna Mateești a fost o localitate uitată de lume unde oamenii aveau condiții de trai antice, fără majoritatea utilităților. Mateeștenii au decis să schimbe macazul și au mers pe mâna social-democratului Cosmin Anghelescu, cel care în scurt timp a reușit să ducă la îndeplinire o mare parte a programului electoral. A atras în comună multe fonduri, europene și guvernamentale, și lucrurile s-au schimbat vizibil în bine. Proiectele au vizat în principal infrastructura, iar cel mai important dintre ele a fost implementarea sistemului de canalizare terminat în proporție de peste 60 la sută, sistem care anul viitor o să fie funcțional. Și banii europeni vor veni la Mateești în perioada următoare și o să fie folosiți pentru modernizarea sistemului de alimentare cu energie electrică prin amplasarea a două stații de alimentare hibrid.

Colectare selectivă a deșeurilor

Social-democratul Cosmin Anghelescu a reușit să implementeze cu succes colectarea selectivă a deșeurilor. Astfel s-a decis ca de două ori pe lună, în ziua de luni, să se ridice sacii de gunoi selectiv. Este permisă colectarea deșeurilor din hârtie, carton de ambalaje, peturi sau produse din plastic sau produse din metal sau sticlă. Edilula demarat și o acțiune de salubrizare și igienizare a comunei. Cu această ocazie, edilul a atras atenția asupra deșeurilor abandonate pe locurile publice.

Mulți kilometri de asfalt

La Mateești s-a lucrat intens la asfaltarea Drumului Comunal Meia–Lespedea, pe o suprafață de un kilometru. A avut loc lucrări de terasamente, rigole și turnare covor asfaltic. Alte lucrări mici cu efect mare pentru Mateești au avut loc în satul Turcești. În acest scop, serviciul de salubritate de pe raza comunei, împreună cu beneficiarii legii 416, au demarat actiunile de curățenie pe domeniul public. Primarul Cosmin Anghelescu a fost în vizită în teren pe Strada Seaca, cea care după 30 de ani a fost reabilitată. S-a reușit introducerea apei și efectuarea de reparații la acest drum. A fost o lucrare de pietruire care a constat în profilare, așternere macadam, cilindrare și rigole de pământ în zonele de inundaţii.

Biciclete pentru elevi

Primarul Ilie Cosmin Anghelscu şi-a mai respectat o promisiune.
Absolvenții clasei a -Vlll- a din localitatea Mateesti au primit câte o bicicletă şi edilul spune că primăria va continua această acțiune în fiecare an, pentru încurajarea sportului, dar şi a procesului educaţional din Mateeşti. De asemenea, la Mateești au fost finalizate lucrările de refacere a împrejmuirii Școlii Gimnaziale cu clasele l – VIII, precum și a celor de amenajare a căilor de acces în instituție. Valoarea proiectului a fost de 55 000 lei.

Comuna se digitalizează

Primăria Comunei Mateești a pus la dispoziția cetățenilor noi servicii online pentru a eficientiza și simplifica interacțiunea dintre cetățean și autoritatea publică locală. Este vorba despre 4 noi secțiuni: verificare solicitări, sesizări, formulare online, Monitorul Oficial Local. Noile aplicații online, disponibile prin portalul e-Guvernare Regista, pot fi accesate la https://mateesti.regista.ro/ și oferă următoarele facilități:
– Depuneri cereri online pentru diverse solicitări
– Depuneri sesizări pe harta digitală a comunei Mateești
– Verificare în timp real a stadiului solicitărilor
– Consultare documente de interes public în cadrul secțiunii Monitorul Oficial Local
Portalul public e-Guvernare este sincronizat cu aplicația de management al documentelor Regista, facilitând procesarea cererilor si ușurând procesul de depunere.

Complex sportiv modern

O nouă veste bună vine pentru locuitorii Comunei Mateești. Localitatea condusă de social-democratul Cosmin Anghelescu va beneficia de un complex sportiv modern. Se va construi o sală de sport dotată inclusiv cu vestiare și un teren multifuncțional care va putea organiza meciuri de fotbal de Liga a III-a. În acest moment proiectul este în faza de proiectare și elaborare a studiului de fezabilitate. Sala de sport va beneficia și de un sistem de sonorizare modern, cu difuzoare în interior. De asemenea, vestea bună este că terenul de fotbal va avea sistem de nocturnă, realizat cu 24 de corpuri LED și patru stâlpi metalici. De asemenea, baza sportivă va avea și un teren de antrenament.

Gabriel Cîrjaliu