Cum poţi avea parte de nopţi liniştite? Află câteva lucruri interesante!

 

Somnul este foarte important in viata oricarei persoane. Odihna poate fi obtinuta doar daca omul doarme 7-8 ore pe zi, fiind necesara pentru supravietuire, in aceeasi masura ca apa sau mancarea. Somnul este un proces fiziologic esential, ajutand creierul si organismul sa functioneze cat mai bine. 

Vrei sa verifici daca dormi sau nu suficient? Trebuie doar sa observi cat de somn iti este pe parcursul zilei si cat de obosit te simti. Specialistii au observat ca o problema cu care se confrunta foarte multi oameni este legata de spatiul in care dorm, de patul si de salteaua pe care se odihnesc noaptea. Din acest motiv, daca simti ca ai probleme cu somnul, ca te doare spatele dupa ce te trezesti sau ca ai capul greu, s-ar putea ca solutia ta sa fie schimbarea mobilei din dormitor. Relaxarea si echilibrul pot fi obtinute usor, Doar intra pe site si gaseste piesele de mobilier potrivite pentru tine.

 

Iata cum poti sa te odihnesti suficient noaptea!

Daca ai patul potrivit, ai putea spune ca problema s-a rezolvat. Nu este deloc asa, mai ai nevoie si de alte lucruri pentru a obtine o noapte linistita si odihnitoare.

 

  • Rezolva o problema medicala serioasa, care iti provoaca probleme cu somnul. Apneea (oprirea respiratiei cel putin 10 secunde) te trezeste, fragmentand, astfel, somnul de noapte in reprize insuficiente si de proasta calitate. In timpul zilei, esti foarte somnolent si irascibil. Foloseste un aparat cu presiune pozitiva continua si vei observa ca vei dormi mult mai confortabil;

  • Lumina poate sa te deranjeze la somn mai mult decat ai crede. Trage perdelele, draperiile, jaluzelele si obtine un intuneric potrivit pentru somn. Uneori, chiar si lumina lunii deranjeaza, asa ca ar fi bine sa renunti la ea daca vrei sa te odihnesti bine si sa fii optim la lucru a doua zi dimineata;
  • Dispozitivele electronice au devenit o alta piedica in calea obtinerii unui somn de calitate, pentru ca au diferite efecte secundare nedorite. Lumina albastra ajunge sa fie o problema pentru oricine, intarziind, practic, instalarea somnului. Daca nu poti adormi fara televizor, asa cum acuza multa lume, incearca sa dai drumul in surdina la muzica. Rezultatele se vor observa imediat dupa ce te vei trezi bine odihnit;

 

  • Mirosurile din incapere pot fi un alt impediment. Inainte de a merge la somn trebuie sa aerisesti bine camera. Renunta la obiceiul de a parfuma interiorul sau de a folosi un odorizant puternic. Nici acele betisoare parfumate nu sunt o solutie. De obicei, mirosurile grele ajung sa-ti dea dureri de cap si insomnie, ceea ce te va impiedica sa obtii un somn de calitate.

 

In concluzie, renunta la obiceiurile proaste care ti-ar putea influenta odihna. Nu uita ca beneficiile unui somn bun se vor observa in scurt timp. Vei avea o imunitate mult mai buna, riscul de obezitate scade vertiginos, alungi aparitia anxietatii si depresiei. Programul de somn trebuie sa devina o constanta in viata ta, sa eviti mancarea grea, alcoolul, tigarile si atipitul de dupa-amiaza. 

 

surse foto:

shutterstock.com