Cu cine încearcă PNL să câștige Primăria Râmnicu Vâlcea și Consiliul Județean

Decizia conducerii centrale a PNL este ca până la 1 martie 2020 să fie desemnați toți candidații PNL pentru funcțiile de primari în municipiile reședință de județ.

Conform noilor reglementări din statutul PNL candidații PNL la funcția de președinte de Consiliu Județean și de primar de municipiu reședință de județ sunt desemnați de conducerea centrală a partidului.
Vineri, 7 februarie, deputatul Cristian Buican, lider județean al PNL, a declarat într-un interviu acordat televiziunii Vâlcea 1 că își dorește să candideze la funcia de președinte al Consiliului Județean Vâlcea pentru că are un proiect de dezvoltare a acestui județ și pentru a da o lecție actualului președinte, Constantin Rădulescu.
Liberalii par totuși dispuși să cedeze unui aliat candidatura la funcția de primar al municipiului deoarece deputatul liberal a lansat public un apel către toate formațiunile considerate anti PSD de a face front comun și de a se uni în tentativa de a schimba conducerea județului și a municipiului. Ori devine clar că unor astfel de aliați trebuie să le dai ceva în schimb. Dacă tu PNL ai candidatura la CJ, trebuie să renunți la funcții de eventuali vicepreședinți, viceprimari și probabil și la candidatura de primar în favoarea aliaților.
Devine evident acum de ce Virgil Pîrvulescu, unul din criticii cei mai vehemenți ai primarului Mircia Gutău din ultima perioadă și autodeclarat candidat la primăria Râmnicu Vâlcea nu s-a înscris încă în nicio fomațiune politică.
Deputatul Cristian Buican pare dispus să cedeze candidatura la primărie unui aliat, mai ales că sondajele de opinie arată că PNL nu are un candidat care-l poate învinge pe actualul primar. În schimb Cristian Buican speră să obțină susținerea altor formațiuni politice pentru o confruntare directă a sa cu președintele Constantin Rădulescu.
(T.G.)