Cristian Buican îl ia la rost pe Ministrul Transporturilor privind starea dezastroasă a drumurilor naționale din județul Vâlcea

Prin intermediul unei interpelări adresate Ministerului Transporturilor, președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, îi solicită domnului Alexandru Răzvan Cuc să îi prezinte un calendar de reabilitare/modernizare a drumurilor naționale ce tranzitează județul Vâlcea. Prin acest demers, parlamentarul liberal încearcă să convingă decidenții guvernamentali să realizeze un calendar de modernizare a patru drumuri naționale din județ, ce necesită de urgență ample lucrări de modernizare: DN7D, DN7A, DN67B și DN65C.
Deputatul Cristian Buican i-a transmis ministrului Transporturilor faptul că dezvoltarea turistică a județului Vâlcea bate pasul pe loc, principala cauză fiind tocmai infrastructura rutieră proastă ce ține de nivelul guvernamental spre obiectivele turistice. Faptul că Țara Loviștei este tranzitată de un drum național (DN7D) de pământ sau faptul că DN7A ce face legătura dintre Valea Oltului și Transalpina arată ca după un bombardament sunt cele mai importante piedici puse în calea unei dezvoltări turistice a zonei de nord a județului.
Parlamentarul liberal Cristian Buican i-a atras atenția domnului Ministru și asupra faptului că DN67B Scoarța-Pitești reprezintă un alt drum național ce tranzitează județul Vâlcea care a fost uitat de guvernanți. Mai mult decât atât, licitația pentru reabilitarea în întregime a acestui DN a fost câștigată încă din anul 2014, lucrările trebuind să fie finalizate până în prezent, chiar dacă realitatea din teren ne demonstrează că nu au existat niciun fel de lucrări pe acest tronson de drum național. Deputatul Cristian Buican a mai solicitat și reabilitarea DN65C, drum național ce se află într-o avansată stare de degradare și i-a atras atenția domnului Alexandru Răzvan Cuc asupra faptului că este jenant pentru Ministerul pe care îl conduce ca majoritatea drumurilor comunale din județul Vâlcea să aibă o stare tehnică mai bună decât cea a drumurilor naționale.
”Orice analiză obiectivă a stării drumurilor din județul Vâlcea ne demonstrează cine a muncit și cine a mimat munca. Dacă primarii au reușit să modernizeze o parte din drumurile comunale, și doresc să îi felicit pentru acest lucru, Consiliul Județean și Ministerul Transporturilor au mimat interesul pentru o infrastructură modernă. Avem, în anul 2017, în județul Vâlcea, un drum de pământ DN7D, un drum turistic care arată ca după un bombardament, DN7A, și alte două drumuri naționale pe care îți rupi mașina: DN65C și DN67B. În mod normal toate drumurile naționale din județ ar trebui să beneficieze de lucrări de reabilitare și întreținere, însă cele patru sunt într-o stare deplorabilă. Fără modernizarea drumurilor naționale, dezvoltarea turismului la nivel județean nu va putea să funcționeze la turație maximă. Este de noaptea minții să nu existe în anul 2017 un calendar pentru modernizarea drumurilor naționale și tocmai de aceea voi apela la toate procedurile parlamentare pentru a-i determina pe guvernanți să modernizeze drumurile naționale din Vâlcea” a declarat președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.