Cozile imense la farmacie pot fi evitate

Câteva mii de vâlceni au stat la cozi în cursul zilei de 25 decembrie în fața singurei farmacii deschise de Crăciun din Ostroveni (probabil și una din puținele deschise din județ).
Am verificat aglomerația la ore diferite. De dimineață până noaptea târziu în fața farmaciei au fost constant minim 20-25 de persoane concomitent.
Chiar dacă vremea a fost frumoasă, nu este deloc plăcut, mai ales pentru cineva, care nu se simte bine să stea la coadă la farmacie.
Pentru a evita asemenea situații este recomandat ca bolnavii cronici, cei care iau constant anumite medicamente, să-și achiziționeze din vreme medicamentele necesare și să evite deplasarea la farmacii în zilele de sărbători libere.
Mai mult de jumătate din medicamentele vândute de Crăciun și a doua zi au fost analgezice și medicamente cu efect de ameliorare a durerilor de stomac și a stărilor de rău.
Nu comentăm faptul că este iresponsabilitate să bei și să mănânci prea mult, mai ales după o perioadă de post, dar este de neînțeles de ce nu-și fac oameni un stoc mic de astfel de medicamente acasă, înaintea unor perioade de dezmăț culinar, mai ales că an de an observăm cozile interminabile de sărbători în fața farmaciilor.
De Revelion în Râmnicu Vâlcea veți avea deschise doar două farmacii, la care pe 1 și 2 ianuarie se vor adăuga și cele din mall-uri.
Evitați situațiile neplăcute făcând cumpărăturile de medicamente necesare înaintea unui final de săptămână plin de evenimente și care ne duce spre noul an. (T.G.)