Copil de 10 ani prins la volan de un polițist aflat în timpul liber

O femeie de 56 de ani din comuna Berislăveşti este cercetată penal după ce a lăsat un copil de 10 ani să-i conducă mașina, pe DJ 703 G, în localitatea Berislăvești, în timp ce ea se afla în autoturism în calitate de pasager. Evenimentul a atras atenția agentului șef de poliție Mitu Marian de la Postul de Poliție Sălătrucel, care se afla în timpul liber.

„La data de 24 august a.c., agent şef de poliţie Mitu Marian de la Postul de Poliţie Sălătrucel, care se afla în timpul liber, a observat, pe DJ 703 G, în localitatea Berislăveşti, un copil care conducea un autoturism. Astfel, poliţistul a oprit autoturismul în cauză şi a anunţat colegii aflaţi în timpul serviciului despre eveniment, la volan fiind identificat un minor, de 10 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că autoturismul i-ar fi fost încredinţat, pentru a-l conduce, de o femeie, de 56 de ani, care se afla în autoturism, în calitate de pasager”, au precizat polițiștii vâlceni.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere și încredinţarea unui vehicul unei persoane care nu deține permis de conducere.

“Datorită atenției manifestată de colegul nostru, o plimbare de scurtă durată s-a sfârșit înainte de producerea unui eveniment rutier ce se putea transforma într-o tragedie, motiv pentru care îl felicităm pentru intervenția avută!”, au mai adăugat polițiștii vâlceni.