Copiii din Orleşti – participare activă la programe culturale și religioase

Parohia Valea Bisericii din comuna Orleşti dezvoltă programe culturale în cooperare cu Şcoala Orleşti, reprezentată de prof. de religie Didona Argentoianu. Împreună cu aceeași instituție, la nivel comunal a fost înființat Grupul de iniţiativă în educaţie şi timp liber de calitate, aflat sub coordonarea preotului paroh Luca-Georgian Sîia.
social_nov_14_640x360-1
Orele de cateheză se încheie întotdeauna cu lecţii şi jocuri interactive în limba engleză, prin voluntariatul prof. Cristiana Cotargă. De asemenea, a fost iniţiată predarea unor lecţii săptămânale de chitară, oferite gratuit copiilor participanţi.
Lunar, copiii cei mai implicați în proiectele educative și artistice dezvoltate de Parohia Valea Bisericii beneficiază în mod gratuit de un pelerinaj sau o excursie, cu reale valențe culturale și duhovnicești.
Toate proiectele şi activităţile catehetice şi social-filantropice amintite, în care sunt implicaţi cu dragoste și tinerii Parohiei Valea Bisericii, se desfășoară în cadrul Aşezământului catehetic Sfântul Evanghelist Luca.
În anul 2016, an omagial al educației creștine a tineretului crestin-ortodox, se va iniția la nivel de parohie un curs de fotografie, un atelier de croitorie-broderie și ore de pictură, desen și muzică vocal-instrumentală (vioară și chitară). Pe parcursul lunii decembrie, în biserică s-a organizat o colectă importantă de alimente, haine, jucării și rechizite şcolare, care au fost împărțite mai apoi la patru centre sociale de bătrâni şi copii din judeţ: Sutești, Drăgoeşti, Băbeni, Râmnicu Vâlcea şi Spitalul Municipal Drăgăşani.