Copii pregătiți în Păușești Măglași participă la “Târgul Național de Știință CODE Kids 2023”

Primarul Alexandru Dediu ne- a anunțat că mai mulți tineri talentați din localitate vor fi prezenți la „Târgul Național de Știință CODE Kids 2023”, programat pe 9 decembrie 2023, la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București.
„Copiii noștri au creat un robot proiectat să recunoască și să sorteze diferite tipuri de deșeuri. Sistemul dotat cu senzori nu numai că încurajează protejarea mediului, dar aduce și tehnologia în centrul acestui proces vital. Noi, administrația locală, îi susținem în toate activitățile lor. Suntem extrem de mândri și emoționați mai ales când aceste eforturi se transformă în rezultate semnificative” spune edilul din Păușeti Măglași.
Nouă copii din Păușești Măglași se numără printre elitele țării, calificându-se la Târgurile Regionale unde vor prezenta proiectele lor de robotică, dedicate rezolvării problemelor comunitare. Acești mici inovatori se vor întrece într-o competiție pentru cele mai frumoase proiecte tech, aducând în comunitatea locală bucurie și speranțe pentru viitor. (T.G.)