Constantin Rotaru ştie şi simte care este miza manifestaţiilor

A fost pe vremuri unul dintre cei mai responsabili consilieri judeţeni şi deputaţi pe care i-a avut judeţul. Este unul dintre economiştii de renume din judeţ şi asta se vede după cum a ştiut să îşi organizeze o afacere creată pe o nişă de piaţă. A făcut parte din Comisa de Buget Finanţe pe care a şi condus-o o perioadă în Camera Deputaţilor. Şi nu a acceptat compromisuri pentru că dacă le-ar fi acceptat distrugea partidul PSM, îl vindea pesediştilor, nu înfiinţa PSR şi acum ar fi fost cu siguranţă minim consilier judeţean, deşi credem că putea fi un lider de succes al PSD, deputat sau senator.

Nu poate fi suspectat că ia apărarea PNL sau PSD pentru că a spus mereu ce a gândit despre liderii celor două formaţiuni şi le-a criticat politica dusă. De aceea declaraţiile sale legate de manifestaţii ar trebui urmărite cu atenţie de vâlceni. Ele sunt logice şi par a reda exact adevărul:
„Ei, manifestanţi foarte cinstiţi şi de cea mai bună credinţă, vor deveni victime ale aceloraşi mari grupuri de presiune ale căror interese sunt contrare poporului român”, a avertizat politicianul. Cele mai afectate de unele măsuri luate de Guvern sunt companiile multinaţionale, care, din acest moment, trebuie să mărească salariul minim pe economie la 1.450 lei şi, implicit, să vireze la bugetul statului impozitele aferente. Cei care conduc aceste companii, în general străini, au venituri foarte mari şi sunt obligaţi să plătească CAS şi CASS, impozite care, până acum, erau plafonate la nivelul maxim de 5 salarii medii pe economie. Pentru restul veniturilor, erau scutiţi. Atenţie! De scutirea plăţii integrale a CAS şi CASS mai beneficia o mare parte a magistraţilor, procurori şi judecători, dar şi lucrătorii din serviciile de informaţii. În plus, companiile străine, cunoscut fiind spiritul lor de conservare, simt nevoia să reacţioneze şi împotriva prevederilor prin care sunt acordate facilităţi substanţiale tinerilor întreprinzători, ceea ce ar duce la dezvoltarea capitalului autohton.. spune preşedintele Partidului Socialist Român, menţionând, la fel de surprinzător, că „manifestanţii au obligaţia să-şi asume riscul de a constata, mai devreme sau mai târziu, că presupusul succes al protestelor se poate întoarce împotriva lor”. Rotaru a mai transmis că sunt instituţii europene şi ambasade străine care pot profita de „internaţionalizarea disensiunilor interne”, însuşindu-şi „părţi din averea tuturor românilor”. Liderul PSR îl consideră pe Iohannis complice al acestora şi susţine că România a devenit „colonie americano-europeană”. „Această destabilizare internă face nu numai jocul ocupanţilor României, ci mai ales pe al celor care speră să participe la reîmpărţirea zonelor de influenţă, la preluarea unor părţi consistente din ţara noastră”.

Traian GUMINSKI