Constantin Rotaru, preşedinte PSR: “Nu suntem un partid puternic financiar, dar ne organizăm!”

Partidul Socialist Român este un partid controversat. De aproape un an de zile, de când PAS a primit hotărârea definitive judecătorească de preschimbare a denumirii în PSR, preşedintele Constantin Rotaru încearcă organizarea formaţiunii pe care o conduce.

“Problemele nu ne-au lipsit. Au fost ani grei, în care am luptat cu regimul actual. Ne-au blamat, au aruncat cu noroi în noi, dar până aici. Mă voi ocupa intens, în perioada următoare, pentru organizarea şi activitatea curentă a partidului. Abia în septembrie 2015 am primit hotărârea de accept a schimbării denumirii partudului. Pe parcursul anilor ne-am dovedit însă că justiţia face politică, a parlamentarilor sau a guvernului respectiv, parlamentarii nu fac nimic şi guvernanţii nu ştiu ce fac. În justiţie se dau hotărâri la comandă…”, ne mărturiseşte politicianul.
Preşedintele Rotaru recunoaşte că partidul pe care îl conduce nu este unul mare. „Avem în jur de 45 de mii de membrii. Prin reorganizare am mai pierdut din numărul acestora, însă, încercăm iar prin întâlnirile pe care le avem să ne mărim rândurile. Nu suntem un partid puternic financiar, şi acolo unde am avut oameni şi cu putere, ni s-a tăiat craca de sub picioare. Sunt multe presiuni asupra noastră şi vin de peste tot”, mai adaugă preşedintele PSR, care în perioada următoare va organiza tot felul de întâlniri prin ţară pentru atragerea de noi membri.

L.L.