Consiliul Judeţean Vâlcea îl consideră vinovat pe primarul Curelaru pentru închiderea căminului de bătrâni de la Bălceşti

Primarul orașului Bălcești a cerut azi, 29 ianuarie, ajutor consilierilor județeni reuniți în şedinţa CJ în a susține financiar căminul de bătrâni de la Bălceşti.

După ce inițial pusese pe ordinea de zi în CL desființarea căminului, edilul a considerat că pe ultima sută de metri, poate să mai lupte pntru aceşti bătrâni, apelând la autoritățile județene, iar în următoarele zile la Guvern. Edilul a fost destul de dur acuzând CJ de neimplicare, iar preşedintele CJ Vâlcea, Gheorghe Păsat, a trimis ca replică un comunicat de presă mass-mediei vâlcene.
“Referitor la intervenția domnului primar, Curelaru Ion în ședința ordinară a Consiliului Județean Vâlcea din 29 ianuarie 2016 pentru punctul 7 de pe ordinea de zi care face referire la proiectul de Hotărâre privind aprobarea Bugetului propriu al județului Vâlcea, informăm mass-media și opinia publică asupre următoarelor aspecte:
Primăria orașului Bălcești prin Curelaru Ion, primar al acestei localități, a informat Consiliul Județean Vâlcea despre situația Căminului pentru persoane vârstnice, printr-o adresă, abia în data de 8 decembrie 2015. Acest lucru îl considerăm o lipsă de interes și neprofesionalism a primarului Curelaru Ion care, ținând cont de faptul că nu a reușit să asigure prelungirea perioadei de finanțare a Căminului și nu a identificat nicio soluție pentru rezolvarea problemei, a realizat foarte târziu iminenta închiderii acestuia.
prin adresele nr. 3786/17.03.2015 și 3786/16.04.2015, transmise Ministerului Muncii, Consiliul Județean Vâlcea a reușit să obțină prelungirea perioadei de finanțare dar, din păcate, Guvernul condus atunci de colegul de partid al domnului Curelaru Ion, Ponta Victor Viorel nu a pus în aplicare decizia Ministerului. Pentru eficientizarea acestui demers, primarul Curelaru Ion avea obligația de a depune un memoriu și la cabinetele parlamentarilor Colegiului din care face parte, aceștia fiind reprezentanți ai coaliției de guvernare. Și în acest caz, încă o dată, domnul Curelaru Ion a demonstrat incapacitatea sa de a uza de toate pârghiile instituționale.
Imediat după solicitarea Primăriei Bălcești, Consiliul Județean Vâlcea a făcut demersurile necesare la ministerele de resort pentru prelungirea perioadei de funcționare a Căminului pentru persoane vârstnice din Bălcești, transmițând Primăriei răspunsul prin adresa nr. 1143/27.01.2016
înțelegem campania electorală în care se află domnul Curelaru Ion, dar nu putem accepta descărcarea inabilităților dumnealui pe Consiliul Județean Vâlcea și, dat fiind faptul că ședința din data de 29 ianuarie 2016 avea pe ordinea de zi aprobarea Bugetului, considerăm că afirmațiile pe care le-a făcut sunt aberații cu scopul de a evita răspunderea unei gestionări defectuoasă a problemei în fața cetățenilor, angajaților Căminului și a persoanelor vârstnice din acest centru
Consiliul Județean Vâlcea este preocupat în continuare de funcționalitatea Căminului pentru persoane vârstine din Bălcești dar, pentru găsirea unei soluții, este necesar ca și conducerea Primăriei să își exercite cu profesionalism atribuțiunile pe baza unui cadru legislativ existent
De asemenea, îl înștiințăm pe primarul Curelaru Ion și opinia publică din orașul Bălcești că, până la acestă dată, în ședințele Consiliului Județean Vâlcea, grupul consilierilor PSD, colegi de partid ai domnului Curelaru, nu au depus nici un proiect de Hotărâre pentru susținerea Căminului pentru persoane vârstnice”, se spune în comunicatul transmis de CJ Vâlcea.