Consilierul Grigore Crăciunescu cere măsuri drastice pentru curățenia orașului

Râmnicenii vor plăti tarfe din ce în ce mai mari dacă gunoiul nu se va colecta selectiv. Normele impuse de Uniunea Europeană stabilesc creșterea tarifelor pe tonă începând de la 1 ianuarie 2019 și apoi de la 1 ianuarie 2020 și chiar amenzi mari pentru România dacă nu implementează metode de protecția mediului prin colectarea selectivă a gunoiului.

Au fost discuții aprinse în ultima ședință de Consiliu Local, iar consilierul liberal Grigore Crăciunescu a solicitat funcționarilor responsabili din primărie să găsească soluții pentru a majora numărul punctelor de colectare a gunoiului, iar executivului – să stabilească sancțiuni pecuniare pentru aociațiile care nu vor respecta noile norme impuse de UE.
Primarul Mircia Gutău a spus în replică că este greu de stabilit care asociație este vinovată când sunt mai multe care folosesc același punct de depunere a gunoiului și va dura ceva timp până lumea se va obișnui să strângă separat gunoiul și să îl depoziteze la fel.
Primăria va duce anul viitor o campanie de informare a cetățenilor și va implementa noi sisteme pentru a ajuta firmele de salubritate să colecteze gunoiul depozitat selectiv.
Grigore Crăciunescu vrea un oraș mai curat și taxe mai mici pentru cetățeni. Dar taxele mai mici depind strict de cantitățile de gunoi pe care suntem în stare să le selectăm înainte de a le arunca la tomberoane. (T.G.)