Consilierul Grigore Crăciunescu ajută Râmnicu Vâlcea şi din opoziţie

Este, în acest mandat, consilierul municipal cu cele mai dese luări de cuvânt în şedinţele de plen. Primvicepreşedinte al PNL Râmnicu Vâlcea şi om de afaceri cu investiţii importante în municipiu, Grigore Crăciunescu a susţinut permanent că opoziţia trebuie să determine executivul să realizeze anumite investiţii necesare şi că o poate face chiar dacă este minoritară în consiliu pentru că edilul Mircia Gutău nu exclude proiecte care îl pot ajuta în imagine.

În cadrul conferinţei de presă susţinută în 11 mai, primarul Mircia Gutău a anunţat că ADP pregăteşte amenajarea terenului pe care se va construi noul sediu al Vămii la margine de oraş, iar lucrările vor demara în acest an şi investiţia, una importantă, va duce la fluidizarea traficului rutier în zona centrală în care nu vor mai circula TIR-uri.
Edilul Râmnicului implementează astfel un punct important din programul electoral consilierului Grigore Crăciunescu și al PNL de la alegerile locale din 2016, Capitolul SIGURANȚA CETĂȚEANULUI și TRAFICUL RUTIER alin. 5, ”Mutarea sediului Vămii în vederea scoaterii traficului greu din oraș”.
Consilierul liberal a solicitat de mai multe ori în şedinţe primarului să amenajeze noi parcuri şi a suţinut că unele dintre acestea se pot face în apropierea unor licee.
Într-un interviu acordat redacţiei noastre în 13 decembrie anul trecut Grigore Crăciunescu spunea: “Totodată, de câteva ori a ținut cont de propunerile făcute de mine și grupul PNL, referitor la construirea unui parc de agrement în zona de nord a orașului, actualmente la Colegiul Forestier, asta după ce i-am reamintit în ședințele de Consiliu Local, că pe terenurile (foste parcuri) retrocedate și puse în posesie, a autorizat construirea unei benzinării OMV și a unei policlinici”.
Mircia Gutău a anunţat vineri, 11 mai, că la finele lunii sau la începutul lunii viitoare vor fi inaugurate două noi parcuri cele de la Colegiul Forestier şi Colegiul Pedagogic.

Traian Guminski