Consilierii locali trebuie scăpaţi prin lege de “jugul” politic

Actuala legislaţie trebuie schimbată chiar dacă şi PSD-ului nu îi convine o astfel de schimbare. Dar în mod logic cetăţenii se pot întreba ce rost mai are un consilier judeţean sau local dacă el nu poate vota niciodată altfel decât vrea conducerea unui partid, chiar dacă votul său ar fi benefic unei comunităţi.

Nu dorim să ne amestecăm în treburile interne ale unei organizaţii politice, dar credem că în această săptămână liberalii vâlceni pot face o mare greşeală.
Joi, 22 februarie, conducerea PNL Vâlcea va „judeca” cererea deputatului Cristian Buican privind sancţionarea politică a consilierului judeţean liberal Gheorghe Folea. Aşa cum am scris recent, doctorul Folea a respectat de fapt la vot prima decizie a grupului de consilieri judeţeni liberali. Este lăudabil gestul de responsabilitate al doctorului Folea, care la şedinţa Consiliului Judeţean din ianuarie a votat alături de PSD, ALDE şi PER pentru atribuirea unor spaţii din Centrul Militar către Centrul de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei Populare. Chiar nu are logică aruncarea “culturii” vâlcene în stradă, indiferent care ar fi mizele politice ale unei astfel de opoziţii a liberalilor. PNL pierde din simpatie şi din voturi prin astfel de decizii, iar sancţionarea consilierului judeţean Gheorghe Folea seamană cu o execuţie politică.


Revenim la subiect şi insistăm ca parlamentarii responsabili ai judeţului să amendeze actuala legislaţie şi să permită ca pe viitor niciun consilier judeţean sau local să nu poată fi sancţionat pentru felul în care a votat în consiliul din care face parte. (T.G.)