Consilierii liberalii din Râmnicu Vâlcea vor să propună un alt viceprimar

În Primăria Râmnicu Vâlcea este o situație bizară. Municipiul a rămas fără viceprimari după ce instanța a decis suspendarea lui Virgil Pîrvulescu și Andrei Gheorghiu care fuseseră aleși în luna noiembrie anul trecut, cu încălcarea legislației privind alegerea viceprimarilor. Consilierii PNL și USR au fost oarecum obligați de Virgil Pîrvulescu și Grigore Crăciunescu (cel mai nociv președinte de ședință pe care l-a avut vreodată Consiliul din Râmnic) să încalce legea. Și nu doar într-o ședință au fost obligați.

Miercuri, 6 ianuarie, a avut loc o ședință a consilierilor PNL din municipiu, ședință la care au fost invitați și cei din USR.
Ceea ce era normal să se întâmple, s-a întâmplat. Mai mulți din politicienii tineri din cele două partide și-au dat sema că-și compromit carierele politice și riscă să răspundă și patrimonial dacă continuă să facă jocurile lui Pîrvulescu și Crăciunescu.
La urma urmei cei doi duc un război personal împotriva primarului, iar realegerea lui Pîrvulescu în funcția de viceprimar ar tulbura permanent apele și ar duce la un conflict inutil locuitorilor, între executiv și legislativ.
Cel puțin cinci consilieri, din cei 9 pe care–i are PNL, doresc ca Virgil Pîrvulescu să facă un pas în spate și să permită, atunci când va avea loc ședința de alegere a viceprimarilor, ca unul dintre consilierii tineri să fie ales viceprimar.
Și consilierii USR doresc același lucru, realizând că a vota permanet împotriva legislației, implică un risc care te poate duce să plătești aceste greșeli, iar plata poate să fie mai dură decât pecuniară.
Nu știm cum se va sfârși acest conflict intern (ședința a fost dură, cu reproșuri de o parte și alta, și cu contre).
Noi credem că nici măcar toți consilierii liberali nu conștientizează ce datorii are Virgil Pîrvulescu față de unii sponsori ai săi din campania electorală și că, efectiv, nu-și poate permite să renunțe la această bătălie.
Dar nici liberalii nu-și pot permite riscul ca cei de la USR să se deștepte în cele din urmă și să bată palma cu primarul Mircia Gutău spre binele orașului și să aleagă un viceprimar USR și altul PER.

Traian GUMINSKI