Confruntare de zile mari în Sala Traian! Lupii dau piept cu vicecampioana

Povestea frumoasă a revenirii baschetului masculin vâlcean în prima ligă după atâția și atâția ani are, sâmbătă, parte de scena cea mai așteptată. Cei doi regizori își culeg acum aplauzele mai mult decât meritate. După o carieră lungă și de succes în prima ligă și în competițiile europene, dublată și de prezența pe bancă tehnică a echipelor naționale, Hristu Șapera a acceptat, acum un an și jumătate, să se alăture CS Vâlcea 1924. După ce antrenezi Steaua, în Eurocup, pare mai dificil de crezut că te mai poți motiva antrenând în a doua divizie. Șapera a făcut-o și a promovat în primul an.
Vâlcea a devenit un pol de atracție pentru mulți dintre jucătorii foarte tineri care s-au alăturat și a început să performeze la mai toate categoriile de vârstă. Este primul sezon în prima ligă și obiectivul de menținere în prima ligă e greu, dar realizabil. Cea mai tânără echipă din LNMB are resursele de valoare și energie care să compenseze lipsa de experiență. Pas cu pas, cu răbdare și cu sprijinul comunității și al suporterilor, va reuși.
De partea cealaltă, avem echipa Oradei, un gigant al baschetului românesc, cu trei titluri de campioană națională și locul trei în FIBA Europe Cup, echipă antrenată de Cristian Achim. Antrenorul cu un titlu de U16 obținut pentru Vâlcea are în palmares și toate marile performanțe naționale și europene ale CSM Oradiei, obținute din 2009 încoace. Paisprezece ani consecutivi pe aceeași bancă tehnică, recordul de longevitate în baschetul românesc la un singur club, o promovare cu BC Râmnicu Vâlcea sunt alte motive de laudă pentru Cristi. Sărbătorim sâmbătă și ne bucurăm că puteam vedea asta. Un antrenor care a avut curajul, după ce ultima oară antrenase pe Dinamo, sa treacă doar în câteva luni la munca de jos, formând o echipă și promovând cu ea și un antrenor născut și crescut în Vâlcea, făcându-se remarcat în orașul natal și apoi culegând marile succese în alte lumi.
Spectacolul este asigurat! Partida va avea loc sâmbătă, în Sala Traian, cu începere de la orele 18.00.