CONFERINȚĂ ȘI LANSARE DE CARTE: 100 de ani de la Marea Unire la Muzeul Judeţean de Istorie Vâlcea

Marți, 27 noiembrie 2018, ora 11, Muzeul Județean Aurelian Sacerdoțeanu Vâlcea organizează conferința „100 de ani de la Marea Unire”, în cadrul proiectului „100 de ani de la Marea Unire” – proiectul strategic „Centenarul Marii Uniri”, finanațat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Vor conferenția:
– prof. univ. dr. Silviu Miloiu (Universitatea Valahia din Târgoviște – pe tema: Relațiile diplomatice dintre România și Antanta între Pacea de la București (1918) și Tratatul de pace de la Versailles (1919);
– dr. Gheorghe Negustor (Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca) – pe tema: Marea Unire a românilor: miracol sau realism politic?;
– dr. Sorin Oane (Colegiul Național Alexandru Lahovari din Rm. Vâlcea) – pe tema: Vâlcea sub ocupația germană în Primul Război Mondial.
Cu acest prilej va avea loc și lansarea cărții „De la Imperiu la Regat. Românii basarabeni și Marele Război” (Editori: Gheorghe Negustor și Mircea-Cristian Ghenghea). Prezintă prof. Cătălin Sîiulescu, Palatul Copiilor din Rm. Vâlcea.
Evenimentul va avea loc la Muzeul de Istorie a județului Vâlcea, str. Calea lui Traian, nr. 143.