Conducerea PNL Râmnicu Vâlcea care a obținut victoria în alegerile din 26 mai a fost decapitată!

Ani în șir liberalii au suferit înfrângeri catastrofale la Râmnicu Vâlcea. A fost o perioadă în care nici nu au reușit intrarea în Consiliul Municipal, iar acum 3 ani abia au intrat cu 4 consilieri din care unul la redistribuire.

În aceste condiții rezultatul din europarlamentarele din 26 mai din acest an pot fi considerate o adevărată victorie. PNL a luat în municipiu doar 500 de voturi mai puțin decât PSD în condițiile în care primarul în exercițiu solicitase public electoratului susținerea candidaților PSD.
Cine a făcut campanie pe străzile din Râmnicu Vâlcea pentru listele PNL? O mână de oameni în frunte cu Bogdan Popescu, tînărul președinte al organizației. Câteva pliante distribuite trecătorilor și ore în șir de discuții cu cetățenii, de distribuire ale materialelor pe facebook, într-o competiție acerbă cu USR-ul sprijinit masiv din Diaspora și cu organizația experimentată a PSD.
Joi, 4 iulie, canicula a afectat grav membrii BPJ ai PNL Vâlcea. Aceștia au votat un punct care nu era inițial pe ordinea de zi și, în absența lui Bogdan Popescu, l-au demis pe acesta și întreg Biroul Municipal sub pretextul rezultatelor slabe de la europarlamentare.
Nu știm amănunte acum de la ședință, dar sigur decizia nu era posibilă fără acordul președintelui Cristian Buican care, se spune , a afirmat că va “anunța în 30 de zile noua strategie legată de organizația municipală”.
În 4 iulie Bogdan Pistol, cândva vicepreședinte al CJ Vâlcea, își aniversa ziua de naștere. Tot un Birou Politic Județean l-a executat acum câțiva ani pe Pistol și a promovat la conducerea CJ pe cel mai slab pregătit consilier județean. Pe cine va promova acum Cristian Buican la municipiu și pe cine va împinge în față drept candidat la primărie? Nici nu mai contează! Putem însă paria că rezultatul de anul viitor de la locale merită pus față în față cu cel de acum de la europarlamentare. Vor merita puse în fața fiecăruia dintre cei care joi, 4 iulie, au votat ca loviți în creștet de caniculă!
Pînă târziu în noapte am primit pe privat pe facebook fel de fel de informații de la liberali mai vechi sau mai noi.
Chiar nu avem timp să le verificăm pe toate și nici nu are sens. Când intri într-o organizație îți asumi comportamentul, tehnicile și metodele de acolo. Dacă nu îți convin, încerci să le schimbi, dacă nu le poți schimba, înseamnă că nu ai ce căuta acolo. Și cum să verifice un jurnalist de exemplu dacă decizia de demitere a lui Bogdan Popescu a fost sau nu comandată de primarul Mircia Gutău?!!! Pe bune, cum să verificăm, că nu suntem ofițeri SRI cu acces și la înregistrări telefonice sau la alte informații. Dar presupunând că am avea toate mijloacele necesare să aflăm orice din acest oraș, ce contează pentru noi cine conduce o organizație a PNL sau a PSD, sau a USR?
Cine ne dă dreptul să spunem că un partid sau o organizație trebuie să facă sau să nu facă ceva anume?
Știm bine că politica nu se face cu sfinți și că nu poți face omletă fără să spargi ouă. Fiecare partid sau grup are exact liderii pe care îi merită.
Le dorim liberalilor din Râmnicu Vâlcea să primească fiecare exact ceea ce merită. Unora le dorim să primească exact ceea ce își doresc! Doar ca experiment să vedem până unde se poate transforma un om!

Traian GUMINSKI