Concurs „Prietenii pompierilor” la Rm. Vâlcea

Pe Stadionul Municipal din Râmnicu Vâlcea, se desfăşoară mâine, 12 mai, de la ora 10.00, concursul „Prietenii Pompierilor”.

Concursurile cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii pompierilor“ se organizează, pe etape, de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.
Fiecare cerc tehnico-aplicativ de elevi „Prietenii pompierilor” participă la concurs cu un echipaj format din 10 elevi (un comandant şi opt concurenţi + o rezervă). Echipele de concurs pot fi constituite din băieţi (mixte) sau din fete. Vârsta minimă a elevilor este de 11 ani şi maximă de 15 ani, împliniţi până la data desfăşurării concursului.
Constituirea echipajului se face prin selecţionarea elevilor care sunt membrii ai aceluiaşi cerc. Echipajul este însoţit la locurile de desfăşurare a concursului de conducătorul –cadru didactic al cercului.
Elevii îşi vor testa cunoştinţele printr-o probă teoretică şi două practice: „Pista cu obstacole“ şi „Ştafeta de 400 m cu obstacole”.